150 milyon dolar yatırım alan insurtech girişimi Hippo'nun değerlemesi 1,5 milyar dolara ulaştı

Yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Hippo, E serisi yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
150 milyon dolar yatırım alan insurtech girişimi Hippo'nun değerlemesi 1,5 milyar dolara ulaştı

Dijital bir ev sigortası girişimi olan Hippo Insurance'ın Felicis Ventures ve Lennar'dan 70 milyon dolar yatırım aldığını sizlere 2018 yılının Kasım ayında aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Hippo, E serisi yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Hippo tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 150 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi ise 1,5 milyar dolara ulaştı. Söz konusu 150 milyon dolarlık yatırım FinTLV Ventures, Ribbit Capital, Dragoneer Investment Group, Innovius Capital ve şirketin eski yatırımcıları tarafından yapıldı.

Hatırlatmak gerekirse Hippo, en son 2019 yılının Temmuz ayında Bond liderliğinde 100 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 100 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 359 milyon dolara çıktığın da ekleyelim.

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım şirketin büyümesi, teknoloji operasyonlarına yatırım yapılması, ekibin büyümesi ve şirketin büyümesini sağlayacak satın almalar yapılması için kullanılacak. Hippo'nun geçtiğimiz ay Spinnaker Insurance Company'i satın almak için harekete geçtiğini da hatırlatalım.

Temelde bir sigorta girişimi olan Hippo, yukarıda da belirttiğimiz üzere özellikle evlere odaklanıyor. Sigortaların yanı sıra akıllı ev isimli bir programa da sahip olan girişim, bu program ile kullanıcılarına akıllı ev ürünleri sağlıyor. Söz konusu akıllı ev ürünleri sayesinde evde herhangi bir problem yaşandığında kullanıcılar otomatik olarak bildirim alabiliyorlar.

Assaf Wand ve Eyal Navon tarafından 2015 yılında kurulan Hippo Insurance, ilk olarak 2017 yılında ev sahipleri için sigorta poliçeleri satmaya başladı. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre ise Hippo, şu an için 29 ABD eyaletinde aktif olarak hizmet sunuyor. Hippo'nun temel hedefi ise önümüzdeki yıl ABD'nin yüzde 95'inde aktif olarak hizmet sunmak. Son olarak şirketin 2021 yılında halka arz gerçekleştirmeye hazırlandığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.