Fintech Talks'ta konuğumuz olan Plum Fintech, 10 milyon dolar yatırım aldı

Plum Fintech, Global Brain ve European Bank for Research and Development'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı. 
Fintech Talks'ta konuğumuz olan Plum Fintech, 10 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Fintech Talks'un Fintech'te Değişime Öncülük Edenler adlı son oturumunda konuklarımızdan biri olan Plum Fintech, Global Brain ve European Bank for Research and Development'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı. 

Girişim aldığı yatırımla Avrupa'daki genişlemesini hızlandırmak istediğini açıkladı. Fintech Talks'ta da Plum Fintech'te Paid Marketing Lead görevindeki Kévin Debien, ilerleyen dönemde Fransa, İspanya gibi diğer Avrupa şehirlerinde de hizmet vermeye başlayacaklarını belirtmişti.

Plum Fintech, yapay zeka destekli bir fintech uygulaması. Lansmanı yaklaşık 2,5 yıl önce yapılan, Alex Michael ve Victor Trokoudes tarafından hayata geçirilen Plum Fintech ile banka işlemlerini analiz ederek tasarruf edebilmek ve her ay düzenli olarak para biriktirebilmek mümkün. Ayrıca Plum ile yatırım hesabı açıp spesifik konu başlıkları altında yatırımlar da yapabiliyorsunuz.

Plum, kendi orijinal chatbot'u için Facebook Messenger'dan faydalanıyor. Buna göre chatbot banka hesabınıza bağlanıyor; Plum yapay zeka ile harcama alışkanlıklarınızı öğreniyor ve birkaç günde bir Plum tasarruf hesabınıza otomatik olarak küçük miktarlarda para yatırmasını sağlıyor. Plum Fintech, şu anda sadece Londra'da ve Atina'da faaliyet gösteriyor.

Ayrıca hatırlatalım; Fintech Talks'ta Arda Kutsal, Kévin Debien'e Plum Fintech'in Türkiye'de ve diğer Orta Doğu ülkelerinde faaliyet gösterip göstermeyeceğini sorduğu zaman Debien, ilerleyen dönemde böyle bir planları olduğunu söylemiş, ancak hem ülkelerin teknolojisini hem de regülasyonları göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.