İlaç teslimatı gerçekleştiren dijital eczane girişimi Medly, 100 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında kurulan New York merkezli sanal eczane girişimi Medly, Volition Capital ve Greycroft'un liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
İlaç teslimatı gerçekleştiren dijital eczane girişimi Medly, 100 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında kurulan New York merkezli dijital eczane girişimi Medly, Volition Capital ve Greycroft'un liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer isimler Horsley Bridge Partners ve Lerer Hippeau oldu. 

Şirket, aldığı 100 milyon dolarlık yeni yatırımı platformunu ve hizmetlerini büyütmek için kullanacağını açıkladı. Medly CEO'su ve kurucu ortağı Marg Patel, müşterilerin reçeteli ilaçlara, fiziksel ve dijital eczane hizmetlerinin kombinasyonu yoluyla erişmelerini sağlayarak hasta bakımını daha iyi hale getirdiklerini söyledi. Patel, yeni pazarlara açılarak; hastalar, doktorlar, ilaç üreticileri ve sigorta şirketleri ile uzun süreli ilişkiler kurarak bu vizyonu geliştireceklerini sözlerine ekledi.

Marg ve Sahaj Patel tarafından kurulan Medly Pharmacy, aynı gün reçeteli teslimat sağlayan ana şirket Medly Health altında tam hizmet veren, dijital bir eczane. Medly, fiziksel perakende satış yerlerinden müşterilerin evlerine ücretsiz reçete teslimatı sağlıyor. Girişim, hastaların telefonla veya kısa mesajlarla aynı gün teslimatı planlamasına olanak tanıyor. Hastalar, ilaçlarının taşındığı yeri izlemek için bir uygulama kullanabiliyorlar. Medly ayrıca hastaların ilaçlarını alabilecekleri fiziksel mağazalara da sahip.

Dijital eczane girişimleri son dönemde yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Dijital eczane ve ilaç dağıtım şirketi Alto, D Serisi yatırım turunda SoftBank Vision Fund'dan 250 milyon dolar yatırım aldı. New York merkezli başka bir eczane olan Capsule de eylül ayında TCV'nin liderliği üstlendiği yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.