Salgın sırasında çocuklar, aileleri ve eğitimcilerin yaşadıkları sıkıntılar, eğitim girişimlerinin bu eksikliklerden yola çıkarak ürünlerini geliştirmeye yardımcı olurken önümüzdeki dönemde de devam edeceği öngörülen uzaktan eğitimin nasıl şekilleneceğini de belirliyor.
B2B eğitim uygulamaları, kişisel gelişim dersleri, zihin geliştiren oyunlar gibi birçok girişim, çocuklara özel hazırlanmış bu platformlar gibi yatırım tutarlarını artırmakta. UNESCO'nun verilerine göre okulların kapanmasından etkilenen öğrencilerin oranı, öğrenci nüfusunun neredeyse %70'ine denk geliyor. Ülkelerin aldıkları farklı önlemlere göre yapılan değişiklikler, önümüzdeki eğitim yılında da devam edecek gibi görünüyor. Üniversitelerin bile uzaktan eğitime geçmesi bu alanda yapılacak yeniliklerin habercilerinden biri. Tüm bu koşulları da göz önünde bulundurduğumuzda çocuk ve öğrencilerin eğitimleriyle ilgili girişimlerin sadece temel eğitimle de birleştirilerek daha sık kullanılabileceğini düşünmekteyiz.
Uzaktan eğitimle verilen standart derslerin dışında çocukların yeteneklerini geliştirmek, ders dışı aktivitelerini tamamlamalarına yardımcı olmak ve boş zamanlarını geçirmek için geliştirilen uygulamalar sadece çocuklar için değil, ailelerin de nefes almasına yardımcı olmak ve hayatlarını kolaylaştırmak konusunda öne çıkıyor. Temel eğitimin online ya da TV üzerinden verilmesi bir noktaya kadar yeterli olmakla birlikte eğitimde dengesizliklerin önüne geçmek, ebeveynlere düşen yükün hafifletilmesini sağlamak noktalarında farklı yaş gruplarına özel geliştirilmiş uygulamaların destekleyici olması beklenmekte.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap