Son dönemde eğitim alanı dünya genelinde alanında "hayat boyu öğrenme" kavramı yükselişe geçti. Bu kavram "fırsat eşitliği" ve "sürdürebilir büyüme" gibi şimdilerde dünyanın ve insanoğlunun geleceğini şekillendiren fikirlerin çözüm arayışlarına hitap ediyor. Silikon Vadisi’nde kurulmuş teknoloji, inovasyon ve sosyal inovasyon odaklı girişim Mentorloops da buna inananlardan...
ABD ve Türkiye'de merkezi var
Mentorloops, sürekli değişen akademik ve iş hayatına hızlı adapte olabilen, sosyal yenilikçi ve fark yaratan bireylerle birlikte gelişmek amacıyla kuruldu. Her yaştan ve alandan özenle seçilmiş mentor ve danışanları eşleyerek, danışanların kendi akademik, sosyal ve iş kariyerlerine yön vermelerini ve kendi potansiyellerinden en üstün şekilde yararlanmalarını hedefliyor. Mentorloops’un San Francisco ve Istanbul’da merkezi bulunuyor. Londra, Amsterdam, New York, Boston, Shanghai ve Hong Kong’da da merkez açmak için girişimlere başladı.
Mentor ve danışan gruplarında 15-105 yaş arasında insanlar mevcut. Mentor kategorisindeki insanlar üniversite öğrencilerinden başlayarak sektörde çalışan insanlara kadar giden geniş bir spektrumdayken, danışanlar lise seviyesinden başlayarak her alanda öğrenci ve mezundan oluşuyor. Hem Mentorloops mentorları hem de BioInnovation Academy kurucuları Işıl Kurnaz, Sevgi Salman Ünver’den önemli destekler alıyor. Yönetim Kurulunda ise Asrın Sevinç, Gamze Sart ve Alex Göllü gibi isimler dikkat çekiyor.
"Loop sistemi yaratıyoruz"
Bireylerin yaşam boyu öğrenmelerine inandığını söyleyen Mentorloops CEO'su Asrın Sevinç, "Genç zihinleri yarının liderleri olarak yetiştirirken, kendi alanlarında bilgelik dolu deneyimli profesyonellerin akıl hocası haline geldiği bir “loop” sistemi yaratıyoruz" diye konuşuyor. Bu loop içerisinde Gen X ve Millennial yetişkinleri yeteneklerini geliştirmek veya kariyer alanlarını değiştirmek için danışan olurken, Gen Z gençleri ise yeni neslin akıl hocası haline geldikleri bir sistem var.
Proje bazlı öğrenme sistemi...
Gelişen teknoloji ve yaşam koşulları çerçevesinde mesleklerin değişimini takip etmek, insanların bireysel ve toplumsal başarılarını arttırmak için çok kritik. Mentorloops, bu nedenle stratejik kariyer yönetimini ve Endüstri 4.0 yeniliklerini ön planda tutarak yenilenen akademik ve profesyonel hayatı yakından takip eden mentorlar eşliğinde danışanlarına hayat boyu kariyer planlaması yapıyor. Kişiselleştirilmiş eğitim modelimiz ile danışanlara bireysel programlar ve deneyimler hazırlıyor. Proje bazlı öğrenme sistemi ile öğrencilerin fikirlerini kendi projeleri haline dönüştürmeleri için onlara rehberlik ediyor. Silikon Vadisi’nde kurulan bir start-up ve yurt dışı ile ilişkilerin kuvvetli olması danışman ve danışanlarına yurt dışına yönelik destek vermek konusunda önemli avantaj sağlıyor.
İçinde yaşanılan dünyaya duyarlı, fark yaratan insanlarla bu alandaki soru ve sorunları çözmeyi hedefliyor. Sağlık, çevre, eğitim gibi bir çok alanın gelişmesini sağlayacak, insanlığı bir adım öteye taşıyacak büyük sorular var. Bu sorulara ekosisteme katılan mentor ve danışanlarla yanıt arıyor. Bütün araştırma, staj, sosyal inovasyon projeleri gibi hizmetlerimizde Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürebilirlik Kurallarını temel alıyor.
Yarışma düzenleyecekler
8-11 Ağustos tarihleri arasında Mentorloops, start-up yarışması düzenleyecek. Sevinç, "Önemli insanlardan kendi konularına göre ve pazarlama, business, start-up kurulması, yurt-dışına açılma süreci, patentleme gibi konularda eğitim vereceğiz. Bu yarışma 3 kategoriden oluşacak. Seeding aşamasında olanlar, üç yıllık start-uplar, yatırım almış start-uplar... Hepsinin koşulları ve eğitimleri kendi kategorilerine göre belirlenecek" diye konuşuyor. Biyoteknoloji, Yapay zeka ve Makine Öğrenmesi, Eğitim Teknolojileri, Havacılık, Sosyal Bilimler, Sürdürülebilirlik kategorilerinde yarışan girişimlere ödül olarak yatırım ve mentorluk verilecek.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap