Ameliyatlardan gerçek zamanlı veriler toplayan Activ Surgical, 15 milyon dolar yatırım aldı

Activ Surgical, 15 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu 15 milyon dolarlık yatırım turu ARTIS Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Ameliyatlardan gerçek zamanlı veriler toplayan Activ Surgical, 15 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık teknolojilerine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Activ Surgical, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Boston merkezli girişimin paylaştığı bilgilere göre Activ Surgical, 15 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu 15 milyon dolarlık yatırım turu ARTIS Ventures liderliğinde gerçekleşti.

ARTIS Ventures'ın haricinde ise LRVHealth, DNS Capital, GreatPoint Ventures, Tao Capital Partners ve Rising Tide VC de yatırım turuna katıldı. Temelde dijital ameliyat girişimi olan Activ Surgical, ActivEdge platform isimli yazılımını geçtiğimiz Mayıs ayında kullanıma sunmuştu.

Şirket tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 15 milyon dolarlık yatırım ActivEdge platform yazılımının geliştirilmesi için kullanılacak. 2017 yılında Peter Kim tarafından kurulan Activ Surgical girişimi, yazılımı ve sensörleri sayesinde gerçekleşen ameliyatlardan gerçek zamanlı veriler elde edebiliyor.

Ameliyatlardan alınan gerçek zamanlı veriler ise yapay zeka ve derin öğrenme teknolojilerinin eğitilmesi için kullanılıyor. Şu an için sadece ABD'de hizmet veren Activ Surgical girişimi, 8 hastane ile iş birliği içinde çalışıyor. ActivEdge platformunu donanım ürünleri ile de destekleyen girişim, ActivSight isimli cerrahi aletlerin üzerine takılarak veri toplayabilen bir donanım ürününe de sahip.

Activ Surgical'ın temel amacı ise otonom robotik ameliyatları daha iyi bir noktaya taşımak. Crunchbase'in verilerine göre Activ Surgical aldığı 15 milyon dolarlık yatırım ile birlikte aldığı toplam yatırım miktarını 40,4 milyon dolara çıkardı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.