Google, Gmail for G Suite kullanıcıları için önemli bir güncelleme yayınladı

Güncelleme ile birlikte Gmail for G Suite kullanıcıları Gmail uygulaması üzerinden çok kolay bir şekilde Google Chat, Meet ve Rooms'a erişebilecek.
Google, Gmail for G Suite kullanıcıları için önemli bir güncelleme yayınladı

Microsoft Teams ve Slack gibi önemli rakipleri ile daha güçlü bir şekilde rekabet etmek isteyen Google, G Suite araçları için önemli bir güncelleme yayınladı. Güncelleme ile birlikte Gmail, Chat, Meet ve Rooms gibi platformların hem mobil hem de web versiyonlarında çok daha derin bir entegrasyon olacağı da paylaşıldı.

Güncelleme ile birlikte Gmail for G Suite kullanıcıları Gmail uygulaması üzerinden çok kolay bir şekilde Google Chat, Meet ve Rooms'a erişebilecek. Söz konusu güncelleme sayesinde kullanıcılar Gmail uygulamasını veya web sayfasını terk etmeden işlerini kolayca halledebilecek.

Google'ın buradaki temel amacı ise Gmail'i bir e-posta servisinden çok kapsamlı bir iş aracına dönüştürmek. Örneğin gelen güncelleme ile birlikte bir Room içindeyken ekranlar arasında geçiş yapmanıza gerek kalmadan meslektaşlarınız ile bir belgeyi açıp ortak bir şekilde düzenleyebileceksiniz.

Söz konusu özelliğin Trello, DocuSign ve Salesforce gibi bazı 3. parti uygulamalar için kullanıma sunulduğunu da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Google, geçtiğimiz geçtiğimiz ay ise Gmail for G Suite kullanıcıları için chat özelliğini de kullanıma sunmuştu.

Kısacası yeni güncelleme ile birlikte Gmail for G Suite kullanıcıları diğer Google servislerini çok daha kolay ve hızlı bir şekilde kullanabilecek. Gmail servisini Microsoft Teams ve Slack'e rakip olarak konumlandırmaya başlayan Google'ın ilerleyen dönemde platforma ne gibi özellikler ekleyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.