SPONSORLU

EaseUS Veri Kurtarma Yazılımı ile kayıp veriniz kalmasın!

EaseUS Veri Kurtarma Yazılımı, Microsoft Windows ve Apple Macintosh cihazları için ücretsiz ve ticari sürümlerde sunulan bir veri kurtarma yazılımıdır.
EaseUS Veri Kurtarma Yazılımı ile kayıp veriniz kalmasın!

EaseUS Veri Kurtarma Yazılımı, Microsoft Windows ve Apple Macintosh cihazları için ücretsiz ve ticari sürümlerde sunulan bir veri kurtarma yazılımıdır.

Önemli dosyalara erişiminizi kaybettiğiniz oldu mu? Dosyaları yanlışlıkla silme, dosyaları silen bir yazılım programı çalıştırma, sürücüyü biçimlendirme, bellek bölümü yapısını değiştirme veya sabit sürücünün çökmesi gibi durumlar yaşadınız mı? Kötü amaçlı yazılımların veya diğer istenmeyen durumlarda bilgisayar sistemlerindeki verilerin silinmesine neden olabilir.

Bu durumda yedeklemeler yardımcı olsa da, yalnıza olay gerçekleşmeden hemen önce ve düzenli olarak yedekleme yapılırsa işe yarar. Dosyaları yedekten geri yükleme seçeneğiniz yoksa veri kurtarma işlemi devreye girer. EaseUS Veri Kurtarma Yazılımı'nın kullanımıyla ilgili detayları aşağıda bulabilirsiniz ancak şimdi Webrazzi okuyucularına özel olarak %50 indirimle yazılımı buradan satın alabilirsiniz.  

Veri kurtarma araçlarının altında yatan fikir, hala geri yüklenebilen dosyalar için depolama cihazlarındaki boş alanı taramaktır. Çoğu işletim sistemi yalnızca silinen dosyalara ait referansları siler, ancak dosyaların bulunduğu gerçek depolama alanını silmez. Depolama alanı, dosya yazma işlemleri için tekrar kullanılabilir ve zamanla eski dosyalar silinir.

EaseUS Veri Kurtarma Yazılımı, Microsoft Windows ve Apple Macintosh cihazları için yaygın olarak kullanılan bir dosya kurtarma çözümüdür. Windows sürümü, Windows XP ve sonraki sürümlerinde (Windows 10 dahil) ve Windows Server 2003'ten bu yana piyasaya sürülen tüm Windows Server sürümlerinde çalışır.

Uygulamanın desteklediği dosya sistemleri şunlardır: FAT (FAT12, FAT16, FAT32), exFAT, NTFS, NTFS5, ext2/ext3, HFS+, ReFS. Dolayısıyla bunların herhangi birinden veri kurtarabilirsiniz. Dahili ve harici sabit sürücüler, USB depolama aygıtları, bellek kartları, bağlı dijital kameralar ve video kameralar, RAID sistemleri ve daha fazlası dahil olmak üzere bağlı herhangi bir depolama aygıtından dosya kurtarabilirsiniz.

EaseUS, uygulama için en az 32 Megabayt disk alanı, 1 GHz işlemci hızı ve 1 Gigabyte RAM olmasını önerir. Uygulama İngilizce, Almanca, Japonca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Çince, Korece, Arapça, İtalyanca ve Türkçe dahil olmak üzere 20 dilde kullanılabilir.

Veri kurtarma yazılımının ücretsiz sürümü, bir sistemden 2 Gigabayt boyutunda silinen dosyayı geri yüklemek için kullanılabilir. Profesyonel sürümde kurtarılabilecek veri boyutunda bir sınırlama yoktur ve EaseUS uzmanları tarafından ücretsiz destek sunulur.

Program başlangıçta tüm bağlı depolama aygıtlarını ve bellek bölümlerini listeler. Her aygıt, kullanılan ve boş olan alan miktarı, türü (ör. işletim sistemi) ve adıyla birlikte listelenir. EaseUS Data Recovery Wizard arayüzünde ortak konumlar, masaüstü, geri dönüşüm kutusu ve özel bir klasör seçeneği listelenir.

Fareyle bir depolama cihazının veya bellek bölümünün üzerine gelin ve cihazın taranmasını başlatmak için görüntülenen "scan" (tarama) seçeneğini belirleyin. Tarama hızı; aygıtın türü, sistemdeki geçerli kaynak kullanımı ve boş alan miktarı gibi bir dizi faktöre bağlıdır.  Tarama süresi, hızlı bir ilk taramaya ve bundan daha fazla zaman alan gelişmiş bir taramaya ayrılır.

SSD'deki 128 Gigabyte Windows bellek bölümünün tamamen taranması yaklaşık 10 dakika sürmüştür.

Uygulama, klasör yapılarını soldaki kenar çubuğunda (Hızlı Tarama ve Gelişmiş Tarama'ya bölünmüş olarak) ve sağda ise seçili klasörün görünümünü görüntüler. Explorer'da olduğu gibi bir klasöre göz atabilir veya dosyaları ya da klasörleri hızlı bir şekilde bulmak için yerleşik aramayı kullanabilirsiniz. Dosya adlarını veya konumunu hatırlıyorsanız arama yapmak muhtemelen en iyi seçenektir. Ancak göz atarak da dosyaları bulabilirsiniz.

Filter (Filtre) ve Search (Arama) alanları arasındaki simgeye tıklayarak önizleme bölmesini etkinleştirebilirsiniz.  Önizlemek için herhangi bir öğeye sağ tıklayabilirsiniz, ancak önizlemeyi daha akıcı hale getirdiği için önizleme bölmesini kullanmayı da tercih edebilirsiniz.  Önizleme, bir dosyanın kurtarılıp kurtarılamayacağı konusunda etkili bir göstergedir.  Önizlemeyi görüntüleyebiliyorsanız dosyanın kurtarılma şansı yüksektir.

EaseUS Veri Kurtarma Yazılımı, dosyaları filtrelemek için kullanabileceğiniz önceden ayarlanmış filtreleri ve gelişmiş filtreleri destekler.  Önceden belirlenmiş ayarlar yalnızca son kullanılan dosyaları, resimleri, belgeleri veya diğer dosya türlerini görüntüler.

Gelişmiş filtreler zaman aralıklarını, dosya boyutlarını, dosya adlarının ilk harflerini veya dosya türlerini görüntüleme gibi daha fazla seçenek sunar.  Filtreler, eşleşen öğe bulunmayan klasörleri veya yolları kaldırır.

Dosyaları kurtarmak için onay kutusunu kullanarak dosyaları seçmeniz ve daha sonra kurtarma düğmesine basmanız yeterlidir.  Kurtarma işlemine başlamadan önce istediğiniz kadar dosya ve klasör seçebilirsiniz (ücretsiz sürüm 2 Gigabayt ile sınırlıdır).

EaseUS Veri Kurtarma Yazılımı arayüzünün sağ alt köşesinde, yaptığınız seçimin toplam boyutu görüntülenir.  Kurtarma düğmesine bastığınızda, dosya kurtarma yazılımının dosyaları depolamak için kullandığı bir hedef klasör seçmeniz istenir.  Orijinal sürücünün kullanılmaması önerilir. Dosyaların cihazda saklanması, henüz kurtarılmamış dosyaların üzerine yazılabileceği için kullanışlı bir tavsiye niteliğindedir.

Tarama oturumları daha sonra kaydedilip tekrar yüklenebilir. Tarama işlemini henüz tamamlanmadıysanız ve hedeften daha fazla dosya kurtarmanız gerekiyorsa bu seçenek yararlıdır.

Son Hususlar

EaseUS Veri Kurtarma Yazılımı, iyi tasarlanmış bir dosya kurtarma yazılımıdır. Programı kullanırken dosyaları kurtarmak kolay bir işlemdir. Yerleşik arama, önizlemeler ve gelişmiş filtreler gibi özellikler, silinen dosyaların hızlı bir şekilde bulunabilmesini sağlar. Başarı şansı, cihazda silme olayı gerçekleştikten sonra geçen zamana ve yapılan etkinliklere göre değişebilir.

Daha fazla bilgi için lütfen http://tr.easeus.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.