Yapay zeka çözümleri üreten Adapha, 1,25 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Sema Gül Türk tarafından kurulan girişim, 1,25 milyon TL değerlemeyle ilk yatırımını aldı.
Yapay zeka çözümleri üreten Adapha, 1,25 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı

BİGG desteğiyle Samsun Teknopark Kuluçka Merkezi’nde kurulan Adapha Yapay Zeka firması, yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Samsunt Teknopark tarafından paylaşılan bilgilere göre Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Sema Gül Türk tarafından kurulan girişim, 1 milyon 250 bin TL değerlemeyle ilk yatırımını aldı. Yapay zeka çözümleri üreten Adapha Yapay Zeka firmasının tam olarak hangi alanda çözümler ürettiği ile ilgili ise maalesef bir bilgi bulunmuyor.

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu yatırım Keiretsu Forum Melek Yatırımcılarından Hulusi Berik ve Ali Aksakarya tarafından yapıldı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen imza etkinliğine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak, OMÜ-TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş, Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Osman Özkoç, Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Berik, yatırımcı Ali Aksakarya ve Adapha Yapay Zeka’nın kurucusu Öğr. Gör. Sema Gül Türk katıldı.

Samsun’da gerçekleştirilen "Yeni Nesil Yatırımcı Buluşmaları" etkinliğinden memnuniyetlerini dile getiren Hulusi Berik, "Baştan sona güzel organize edilmiş olan etkinlikte yolumuz kesişti Sema hocamızla. Projesinin anlamlı olması ve alanında hakim olduğu bilgiyi bize aktarması kendisine yatırım yapmamızda etkili oldu. Yapay zeka alanında çalışmaları olan Solid ICT firmasının sahibi Ali Aksakarya ile bu yatırımı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Yapay zeka konusunda görüntü işleme alanında yatırımları olduğunu belirten Ali Aksakarya, "Şirket içerisinde geliştirdiğimiz bilgi birikimini Sema hocamızla tanıştıktan sonra daha anlamlı ve teknolojik olarak farklılık katacak bir alanda ortaya çıkarmak istedik. İlk günden itibaren içinde olmayı çok istediğimiz bir projeydi ve öğrendiklerimizi ortaya çıkarmak için çalışmalara başladık" diye belirtti.

İmza etkinliğinde mutluluğunu dile getiren Adapha Yapay Zeka’nın kurucusu Sema Gül Türk ise fikrine önem veren herkese çok teşekkür ettiğini ve proje konusunda çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi. Anladığımız kadarıyla girişimin "http://adapha.com" isimli bir web sitesi bulunuyor fakat siteye girdiğimizde içinde yer alan içeriklerin henüz hazır olmadığını görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.