Fintech'lerin gelir kaynaklarını çeşitlendirmesi, nakit rezervi sorununa çözüm olabilir

Ekonomide dalgalanmaların devam etmesi girişimlerin nakit akışını da olumsuz etkiliyor. Önümüzdeki 6 içinde de bu etkilerin sürmesi girişimlerin farklı ürünlere yönlendirebilir.
Fintech'lerin gelir kaynaklarını çeşitlendirmesi, nakit rezervi sorununa çözüm olabilir

Ekonomide durağanlıklar yaşandığı son dönemde senenin ilk çeyreği ağırlıklı olmak üzere yatırımlar da daraldı. Bir sonraki çeyrek itibariyle toparlanma beklentileri devam etse de işsizlik oranlarının artması, salgının hala tam olarak kontrol altına alınamaması ve süregiden toplumsal olayların da etkisi ile belirsizlik hali hala devam ediyor. 

Belirsizlik ve ekonomik dalgalanmalardan etkilenen fintech'lerde de ilk çeyrek yatırımlarının düştüğünü, yatırımcıların çekimser kaldığını ve tüm olan bitenden kaynaklanarak nakit akışının da yavaşladığını görmekteyiz. Bir sonraki yatırım turlarında yatırım alıp almayacakları net olmayan fintech'ler zaten kısıtlı bir alanda yarışmaktaydı. Bazı küçük fintech'lerin de hükümetlerin sağladığı fonlardan da yararlanamadığını da düşündüğümüzde hayatta kalmak için bir süre daha zorlu koşullarda olacağı görülüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.