Mobil oyunların büyümesinde canlı yayın ve bulut tabanlı oyunlar öne çıkabilir

Mobil oyunlar özellikle salgın ile büyüyen sektörlerden. Uygulama içi satın almalar, yeni oyunlar ve yeni kullanıcılarla büyüme öngörüleri yenilenirken canlı yayın ve bulut tabanlı oyunların da desteği söz konusu.
Mobil oyunların büyümesinde canlı yayın ve bulut tabanlı oyunlar öne çıkabilir

Önümüzdeki 3 sene içinde oyun sektöründeki kullanıcıların 3 milyar kişiyi geçeceği tahmin ediliyor. Son 10 sene içine 1 milyar yeni oyuncunun katıldığı oyun pazarı, salgının da etkisiyle artış grafiğini hızlandırdı. Daha çok mobil oyunlardan gelen bu artışın sektörün gelirlerini artırması bir yana oyun içi uygulamalardan gelen satış hacmi ile reklam harcamalarını da olumlu etkileyeceği düşünülüyor. 

Oyun içi harcamalar dahil mobil oyunlara harcanan miktar her sene artmaya devam ediyor. Oyunlara verilen ücretler bir yana asıl gelirin oyun içi alınan eklentiler ya da diğer paketlerden kaynaklanacağı tahmin ediliyor. Daha çok RPG, strateji ve simülasyon oyunlarında öne çıkan oyun içi satın almalar, oyunlara bağlılığı artırırken uygulamada geçirilen zamanı da aynı şekilde yükseltiyor. Büyümenin tüm cihazlardan geleceği düşünülmekle birlikte özellikle gelişmekte olan ülkelerde artan penetrasyonuyla akıllı telefonlardan kaynaklanacağı öngörülüyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.