Tosla, arkadaş gruplarının ortak harcamalarını takip edebilmesi için Harca-Bölüş özelliğini hayata geçirdi

Tosla, arkadaş gruplarının ortak harcamalarını takip edebilmesi ve birbirlerine ödemelerini kolayca yapabilmesi için Harca-Bölüş özelliğini hayata geçirdi.
Tosla, arkadaş gruplarının ortak harcamalarını takip edebilmesi için Harca-Bölüş özelliğini hayata geçirdi

Tosla, arkadaş gruplarının ortak harcamalarını takip edebilmesi ve birbirlerine ödemelerini kolayca yapabilmesi için Harca-Bölüş özelliğini hayata geçirdi. Tosla'nın "Harca-Bölüş" özelliği, ilk olarak geçtiğimiz hafta gerçekleşen Fintech Talks'un ikinci oturumu Türkiye'de Fintech Ekosistemi'nde, Aköde CEO'su Sitare Sezgin tarafından duyurulmuştu.

Hem harcamaları takip etmek hem de Tosla üzerinden borç ödemek mümkün

Tosla kullanıcıları Harca-Bölüş özelliği sayesinde uygulama üzerinden diğer Toslalı arkadaşlarından oluşan bir grup oluşturabiliyor. Bu gruptaki herkes yaptığı ortak harcamaları sadece gruptakilerin görebileceği şekilde giriş yapabiliyor, isterse harcamaya ait fişin resmini de koyabiliyor. Tosla, girilen tüm harcamaları biriktirerek gruptaki herkes için ayrı ayrı hesaplaşmayı yapıyor. Kimin kimden ne kadar alacağı var, kimin kime ne kadar borcu var hepsi hesaplanıyor. Tek bir hareketle borçlu olanlardan para isteyebilme veya borcunu ödeyebilme imkanı da Tosla’nın getirdiği yenilikler arasında.

Gençlerin gereksinimleri göz önünde tutuldu

Tosla uygulamasıyla gençler için herhangi bir banka müşterisi olma zorunluluğunu ortadan kaldırarak günlük finansal işlemlerini yapmaları için eğlenceli ve sosyal bir platform sunduklarına işaret eden Sitare Sezgin, Tosla’ya, gençlerin gereksinim duydukları ortak harcamalarını daha hızlı ve takip edilebilir şekilde yapabilmelerini sağlayan bir özellik eklediklerini belirtiyor. Sezgin, artık Türkiye’deki ortak nokta dahilindeki yaklaşık 53 bin adet ATM’den ve Teknosa mağazalarından da kolayca Tosla hesabına para yüklenebileceğini belirtiyor.

Aköde Strateji ve Büyümeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Aktaş ise Harca-Bölüş özelliğini geliştirme fikrinin tamamen gençlerden çıktığını vurguluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.