Elon Musk, şimdi de şort satışına başladı

Elon Musk, Twitter üzerinden Tesla markalı ve sadece limitli sayıda üretilen bir şort modelinin satışına başladıklarını duyurdu.
Elon Musk, şimdi de şort satışına başladı

Tesla'nın patronu Elon Musk, yaptığı hareketlerle her zaman gündemde kalmayı başaran bir yönetici. Son olarak Twitter'da üzerinde Tesla logosu bulunan ve arkasında Tesla modlelleri olan "S3XY" harflerinin bulunduğu, kırmızı saten bir şortu satışa çıkardığını açıkladı. Tesla'nın resmi web sitesi üzerinden satışa çıkarılan ürünün satış fiyatı ise 69 dolar 42 cent olarak belirlendi. Hatta saatler içinde stoklar tükendi.

Elon Musk, ürünü Tesla hisselerinin yaptığı ralliden sonra duyurdu. Tesla hisseleri yüzde 7.95 değerinde değer kazanırken, yeni rekorlara imza attı. Tesla hisseleri ilk kez bu kadar çok değer kazanırken, sadece 1 Tesla hissesinin fiyatı 1208 dolara erişti.

Elon Musk'ın "Tesla Short Shorts" adını alan ürünleriyle aslında gönderme yaptığı ve SEC'i trollediği bilinen bir gerçek. Bu konuda da SEC'in üzerine giden açıklamalar yapan Musk, aslında bu ürünler short sale yani açığa satış gerçekleştirenlere gönderme yapıyor. Elon Musk, Tesla hisselerinin çok yüksek olduğu ve düşeceğini beklentisi içinde olan kişileri bu şekilde eleştiriyor ve çarpıcı açıklamalarda bulunmaktan geri kalmıyor.

Elon Musk ile SEC arasındaki çekişme çok yeni değil. Daha önce Tesla ile ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı milyonlarca dolar ceza kesilen Elon Musk, şirketine güvenmeye devam ediyor. Hatta Elon Musk, Twitter üzerinden normalde Securities and Exchange Commission'in kısaltması SEC'i Shortseller Enrichment Commission olarak açıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nu aleni şekilde "Açığa satış yapanları zenginleştirme komisyonu" olarak nitelendirmekten çekinmiyor. 

Daha önce şapka ve lav silahı da sattı

Elon Musk, 2017 yılında The Boring Company üzerinden sadece 3 günde 300 bin adet şapka satışı gerçekleştirmişti. Ayrıca yine bu markayla bir lav silahı üreten şirket, 500 dolarlık fiyat etiketi ile 20 bin adet satmayı başarmıştı. Elon Musk, üzerlerinde markalarının bulunduğu bu tarz yan ürünlerden de ciddi kar elde ettiği ve bu tarz ürünleri zaman zaman gövde gösterisi yapmak adına satışa sunduğu biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.