Tweet düzenleme özelliği Twitter'ın gündeminde ama şaka yollu

Twitter, herkes maske taktığında tweetlere düzenleme seçeneği getireceğini belirten mizahi bir tweet ile kullanıcıları heyecanlandırdı.

Twitter kullanıcılarının yıllardan beri "tweet düzenleme" seçeneğine kavuşmak istediğini söyleyebiliriz. Bu konuda kullanıcılardan defalarca talep alan Twitter, her seferinde platforma böyle bir özelliğin gelmeyeceğini açıkladı. Covid-19 salgınınında insanların maske kullanması, hem platformda çok konuşulan hem de hayati önem taşıyan bir konu olduğundan Twitter mizahi bir yaklaşımla konuya katkıda bulunmaya karar verdi. 

Twitter resmi iletişim hesabından paylaştığı tweet ile adeta ""odanı topladığın zaman dışarı çıkabilirsin" diyen bir ebeveyn edasında şu cümleyi sarf etti: 

"Herkes maske taktığı zaman, düzenleme düğmesine sahip olabilirsiniz."

Tweetin ardından pek çok yorumun yapılmasıya Twitter, attığı tweeti alıntılayarak yine sanki çocuklarını azarlayan bir ebeveyn gibi  "Herkes demek, herkes demektir" ifadesini kullandı. 

Çıkmaz ayın son çarşambası minvalindeki bu tweet bazı kullanıcılar tarafından politik eleştiri olarak yorumlandı. 

Bunun nedeni de şirketin geçtiğimiz ay ciddi bir sürtüşme yaşadığı ABD Başkanı Trump'ın genellikle maskesiz olarak halkın karşısına çıkması. Trump, her ne kadar röportajlarında maske kullanımını desteklediğini söylese de, maske kullanımını zorunlu kılacak dair bir kanun ya da cezai yaptırıma yönelik adım atmıyor. 

Hatta Mayıs ayında Ford fabrikasını ziyaret eden Trump, kapalı alanda maskesini takmamış ve "Basına bu zevki tattırmayacağını" söylemişti

Maske takmayanları eleştiren bazı kullanıcılar Twitter'a "Yani asla!" cevabını atarken, Trump'ı eleştirenler Twitter'ın bu yorumunu fırsat bilfi. Bir kullanıcı söz konusu tweeti yanıtlarken Trump'ı mentionlayarak "Trump bile mi?" dedi. 

Washington Post'un paylaştığı verilere göre, ABD'de çarşamba günü vaka sayısı 55 bine yükseldi. Ülkedeki toplam vaka sayısı  2.7 milyon, virüsten hayatını kaybeden kişi sayısı ise 128 bin olarak öne çıkıyor. Böyle hassas bir dönemde maske kullanımı ABD'nin en öncelikli konularından biri haline gelirken, ABD Başkanının maske takarak topluma örnek olması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.