Futbol profesyonelleri için veriye dayalı karşılaştırma aracı: Comparisonator

Futbol profesyonellerinin özellikle transfer süreçlerinde veriye dayalı karar vermesine imkan veren bir karşılaştırma aracı olarak hizmet veren Comparisonator, 2018 yılının Nisan ayında kuruldu. 
Futbol profesyonelleri için veriye dayalı karşılaştırma aracı: Comparisonator

Futbol profesyonellerinin özellikle transfer süreçlerinde veriye dayalı karar vermesine imkan veren bir karşılaştırma aracı olarak hizmet veren Comparisonator, Tarkan Batgün, Furkan Yağız ve Umut Baran Zorlu tarafından 2018 yılının Nisan ayında kuruldu. 

2019 yılının Aralık ayında ise ürününü kullanıma sunan Comparisonator, şu an 23 kişilik bir ekip ile İngiltere, Hollanda, Belçika, İtalya, Fransa, İspanya, Almanya, İsrail ve Türkiye'de hizmet veriyor. İngiltere ve Türkiye'de ofislere sahip olan Comparisonator, 20’ye yakın profesyonel kulübün teknik ekiplerinden geri dönüş alınarak geliştirildi.

Comparisonator'ın geliştirme sürecinde Premier Lig, Serie A, Bundesliga, Eredivisie ve Süper Lig'den 500'e yakın antrenör, menajer, scout ve gazetecinin görüşü de alınmış. Comparisonator platformunu kullanan futbol kulüpleri transfer görüşmelerinde ihtiyaçlarına yönelik oyuncuları kolayca filtreleyebiliyor.

Menajerler ise oyuncularını pazarlarken veriye dayalı raporlarla takımların ihtiyaçlarına yönelik oyuncu önerileri yapabiliyor. Transfer süreçleri dışında Comparisonator platformunun haftalık performans takibi için kullanılabildiğini de ekleyelim.

Comparisonator sisteminde şu an 271 farklı ligden 100 farklı performans parametresinde oyuncu ve takım karşılaştırmaları yapılabiliyor. Şu an profesyonel erkek liglerin yanı sıra birçok ülkede genç ve kadın liglerinin verileri de sistemde bulunmakta.

Comparisonator'ın hizmet verdiği takımlar arasında Süper Lig'den Antalyaspor, Beşiktaş, Galatasaray, Gaziantep FK ve Rizespor gibi kulüplerin yanı sıra KV Mechelen, Fortuna Sittard, Rapid Wien, K.V.C. Westerlo gibi Avrupa'dan takımlar da yer alıyor.

Takımların haricinde yerli ve yabancı birçok menajerlik şirketi ve medya kuruluşuna da Comparisonator'ı kullanıyor. Hem yurt dışında hem de ülkemizde rakiplere sahip olan Comparisonator,  takımların önlerine gelen uzun transfer listeleri üzerinden ihtiyaçlarına uygun oyuncuları kolayca filtrelemelerine imkan vermesi ve daha uygun fiyatlı bir hizmet sunması ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Şu an için herhangi bir yatırım almayan ve paylaşılan bilgilere göre kârlı bir durumda olan Comparisonator, ilerleyen dönemlerde yatırım almayı hedefliyor. Abonelik bazlı B2B bir gelir modeline sahip olan Comparisonator, aynı zamanda taraftarların hediyeler kazanabileceği bir tahmin oyunu da sunuyor. scoutiNgame isimli taraftarlara yönelik olarak geliştirilen oyun, taraftarların futbol veri tahmin yapmalarına odaklanıyor.

Comparisonator, ürünlerinin Avrupa başta olmak üzere dünyada futbolun olduğu her yere, profesyonel kullanıcılardan kişisel kullanıcılara hitap edecek şekilde geniş bir yelpazede pazarlamayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.