Hastaların diledikleri zaman doktorlarla online ve görüntülü görüşmelerini sağlayan girişim: Albert Health

Albert Health’in hayata geçirdiği yapay zeka tabanlı, sesli mobil sağlık uygulaması, kronik hastaların, ilaçlarını zamanında ve doğru dozda almalarına yardımcı olarak tedavilerinin doğru yönetilmesini sağlıyor.
Hastaların diledikleri zaman doktorlarla online ve görüntülü görüşmelerini sağlayan girişim: Albert Health

Geçtiğimiz ayın başlarında, Bayer Girişim Hızlandırma Programı G4A Turkey’e seçilen girişimlerden sizlere kısaca bahsetmiştik. Bu girişimler arasında dikkatimizi fazlaca çeken bir girişim de yer alıyordu. Zira kronik hastaların tedavilerini yönetmelerine yardımcı olan ve diledikleri zaman doktorlarla online görüntülü görüşme gerçekleştirmelerine imkan sağlayan Albert Health, Bayer'den finansal sponsorluk yolu ile ek fon sağlamıştı. Bugünse Albert Health'i detaylı bir şekilde sizlere aktaracağız.

Albert Health, üç eski Siemens çalışanı olan Recai Serdar Gemici, Serhat Uzun ve Ensar Güneşdoğdu tarafından hayata geçirildi. Merkezi İngiltere’de olan şirket, şu anda çalışmalarını Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde sürdürüyor. 4 tam zamanlı ve 3 yarı zamanlı olmak üzere 7 kişiden oluşan ekibiyle faaliyet gösteren Albert Health'e, bu ay iki kişi daha ekleniyor ve şirket ekibini genişletiyor.

3 Türk mühendis tarafından geliştirilen sesli sağlık asistanı Albert, kronik hastalara tedavilerini yönetmelerinde yardımcı olurken, kullanıcılarına da diledikleri zaman doktorlarla görüntülü görüşme olanağı sağlıyor. Albert Health’in hayata geçirdiği yapay zeka tabanlı, sesli mobil sağlık uygulaması, kronik hastaların, ilaçlarını zamanında ve doğru dozda almalarına yardımcı olarak tedavilerinin doğru yönetilmesini sağlıyor.

Sesli komut özelliği ile ilaç hatırlatma

Sesli komut özelliği sayesinde kullanıcılar, Albert ile konuşarak kendilerine ilaç hatırlatması kurabiliyor, kan şekeri, tansiyon gibi ölçümlerini kaydedebiliyor ve tedavileri ile ilgili notlarını tutabiliyor. Ayrıca tüm verilerini isterlerse bir yakınları ile veya doktorları ile kolayca paylaşabiliyorlar. Aynı zamanda kullanıcılar, alanlarında deneyimli uzman doktorlar ile görüntülü görüşerek sağlık sorunlarını danışabiliyorlar. Albert Sağlık Asistanı, bu linkten ücretsiz olarak indirilebiliyor. 

4 bin aktif kullanıcı

Albert Health'in verileri de bir hayli dikkat çekici. Albert'i bugüne kadar toplamda 15 binden fazla kişi kullandı, 4 bin kişi ise aktif olarak tedavisini Albert ile takip ediyor. 1500 kişi Covid-19’dan korunma amaçlı Albert’in sesli el yıkama hatırlatmalarını kullanıyor. Son bir buçuk ayda 300 kişi Albert mobil uygulaması üzerinden uzman doktorlarla online görüntülü görüşerek sağlık sorunlarına çözüm buldu. 

Medisafe ve MyTheraphy gibi rakipleri bulunan girişim, 2018 yılının sonundaki tohum öncesi yatırım turunda, aralarında uluslararası hızlandırıcı Techstars’ın da olduğu yatırımcılardan toplamda 200 bin dolar yatırım aldı. Albert Health, ilaç şirketleri, özel hastaneler ve kliniklerle birlikte tedavi uyumu artırıcı programlar tasarlayor. Son kullanıcının Albert Sağlık asistanı aracılığıyla kendi hastalığına özel içeriklere ulaşabildiği modelde, kurumlar şirkete hasta bazlı üyelik ücreti ödüyor.

Hedef: İngiltere

Her yaştan kronik hastanın tedavisini kolayca yönetebildiği bir platform haline gelmeyi hedefleyen girişim, Türkiye’de başladığı yolculuğunu 2020 yılında İngiltere’ye de açıp bu yıl sonuna kadar İngiltere pazarındaki ilk B2B anlaşmasını yapmak istiyor. Albert Health ekibi, 2021 başında kapatmayı hedefledikleri yatırım turu ile de global pazarda kendilerini başarıya götürecek daha büyük bir ekip kurmayı amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.