Grubhub'ı Just Eat Takeaway'e kaptıran Uber, Postmates'e 2,6 milyar dolarlık teklif götürdü

The Wall Street Journal'a göre, anlaşma yaklaşık 2,6 milyar dolar değerinde olabilir ve bu hafta içinde sonuçlandırılabilir.
Grubhub'ı Just Eat Takeaway'e kaptıran Uber, Postmates'e 2,6 milyar dolarlık teklif götürdü

Geçtiğimiz aylarda, 2020'nin online yemek teslimatı sektöründe satın almaların yılı olabileceği ile ilgili detaylı bir yazı kaleme almıştık. Haberimizin hemen akabinde Just Eat Takeaway'in Grubhub'ı 7,3 milyar dolar karşılığında satın alacağı bilgisi paylaşıldı. Aslında bizim beklentimiz Uber Eats'in Grubhub'ı satın alacağı yönündeydi, zira CNBC'nin "bilirkişi" kaynaklarından aldığı bilgilere göre Uber'in şirketi satın almak için bir teklifte bulunduğu bildirilmişti.

Uber, her ne kadar Grubhub'ı satın alamamış olsa da şirket bir başka online yemek teslimatı girişimi olan Postmates'e teklif götürdüğünü açıkladı.

The New York Times'ın haberine göre Uber, Postmates'i satın almak için teklifte bulundu ve daha sonra bu haber The Wall Street Journal tarafından da desteklendi. The Wall Street Journal'a göre, anlaşma yaklaşık 2,6 milyar dolar değerinde olabilir ve bu hafta içinde sonuçlandırılabilir. Ancak bu noktada görüşmelerin devam ettiğinin de altını çizelim.

Online yemek dağıtım işi, özellikle corona virüs salgını döneminde ciddi anlamda talep gören sektörlerden biri haline dönüştü. Mağazalar kapalı olduğu, sokağa çıkma yasakları arttığı ve karantina süreçleri uzadığı için kişiler yemeklerini dışarıdan tedarik etmeye daha fazla yöneldiler. Uber, bu dönemde sürüş işi yüzünden ciddi kayıplar yaşasa da şirketin gelirlerinin büyük bir kısmını yemek teslimat hizmeti oluşturmaya başladı. Son çeyrekte Uber Eats için brüt rezervasyon miktarı 4,68 milyar dolara ulaştı. Bu sebeple Uber'in böyle bir satın alma yapmak istemesi kimseyi şaşırtmıyor. 

Online yemek teslimatı sektöründe önümüzdeki dönemde ne gibi gelişmeler olacağını ise hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.