solarisBank 360 milyon dolar değerleme ile 67.5 milyon dolar yatırım aldı

Bankacılık platformu solarisBank, aldığı 67.5 milyon dolarlık Seri C yatırımıyla değerlemesini 360 milyon dolara yükseltti.
solarisBank 360 milyon dolar değerleme ile 67.5 milyon dolar yatırım aldı

İşletmelerin bankacılık faaliyetlerinde bulunmasını ve banka kurmayı kolaylaştıran fintech girişimi solarisBank, altyapısı ve regülasyonla uyumlu altyapısı sayesinde müşterilerine hizmet sunuyor. Banking-as-a-Service olarak andığımız girişim, API'ları sayesinde müşterilerine istediği gibi modüler bir çözüm sunabiliyor.

solarisBank, fintech alanına girmek isteyen bankaların ya da farklı sektörlerden şirketlerin ilk yatırım maliyetlerini ciddi oranda azaltıyor. Bu yüzden de oldukça tercih edilir bir altyapı olarak karşımıza çıkıyor, aynı şekilde hali hazırda regüle olması da müşteriler açısından büyük avantaj. Kullanıma hazır ürün ve servislerle de zaman maliyeti de sunuyor.

Şirketi 360 milyon dolarlık değerlemeye taşıyan Seri C turuna, Holtzbrinck Ventures önderlik etmiş. Bu turda şirkete yeni giren yatırımcılar arasında Vulcan Capital, Samsung Catalyst Fund ve Storm Ventures yer alıyor. Bunun yanı sıra, şirkete daha önce yatırım yapan şirketler de Seri C turunda tekrar bir yatırım tazelemesi yapmış. Yeniden yatırım yapanlar arasında BBVA, SBI Group, ABN AMRO Ventures, Global Brain, Hegus ve Lakestar yer alıyor.

solarisBank CEO Roland Folz, yaptığı açıklamada yatırım turu için arayışların geçtiğimiz yılın Aralık ayında başladığını dile getiriyor. Bunun yanı sıra, aslında solarisBank'in 40 milyon Euro'luk bir yatırım arayışında olduğu ama yatırımcılardan gelen istek ve talep doğrultusunda Seri C'nin 60 milyon Euro'ya kadar yükseldiğini de belirtiyor.

solarisBank bugün 70 farklı şirketle çalışıyor ve toplamda 400 binden fazla müşteriye dolaylı olarak hizmet veren bankacılık altyapısını sunuyor. Müşteriler arasında pek çok challenger banka ve kriptopara girişimleri de var. Bunun yanı sıra, Albaraka Türk'ün kurduğu ve Avrupa'da dijital bankacılık hizmeti veren Insha'nın da solarisBank ile çalıştığını buraya bir dip not olarak düşelim.

Bir diğer yandan haber Almanya açısından da önem taşıyor. Bildiğiniz üzere Wirecard'ın isminin karıştığı uluslararası skandal sonrasında Almanya'nın fintech ekosistemi ile ilgili kafalarda ciddi soru işaretleri oluşmuştu. Ancak üstünden çok da kısa bir süre geçmeden Almanya bu yatırım sayesinde biraz güven toplamış oldu. 

 
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.