Lululemon, evde spor yapmanızı sağlayan akıllı aynalar geliştiren Mirror'ı 500 milyon dolara satın alıyor

Lululemon Athletic tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Mirror'ı satın almak için 500 milyon doları gözden çıkardı.
Lululemon, evde spor yapmanızı sağlayan akıllı aynalar geliştiren Mirror'ı 500 milyon dolara satın alıyor

Kanada merkezli bir spor odaklı giyim markası olan Lululemon Athletica, evde spor yapmanıza olanak tanıyan bir girişim olan Mirror'ı satın almaya hazırlandığını duyurdu. Lululemon Athletic tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Mirror'ı satın almak için 500 milyon doları gözden çıkardı.

Sunduğu akıllı ayna sayesinde kullanıcılarının evde rahat bir şekilde spor yapmalarını sağlayan Mirror'ın aynalarının fiyatı ise 1500 dolar. Akıllı telefonunuzda yer alan bir uygulama ile yönetilebilen ayna, sunduğu teknoloji sayesinde size özel spor eğitmenine dönüşüyor. 1500 dolara ek olarak aylık abonelik ücretlerine de sahip olan Mirror, 39 dolarlık bir abonelik modeline sahip. 

Mirror, geçtiğimiz Ekim ayında Point72 fonu liderliğinde 34 milyon dolar yatırım almıştı. Söz konusu yatırıma Lululemon'un katıldığını da ekleyelim. 2016 yılında New York'ta kurulan ve bugüne kadar toplamda 74,8 milyon dolar yatırım alan Mirror girişiminin değerlemesi ise 300 milyon dolar seviyelerinde.

Mirror kurucusu ve CEO'su Brynn Putnam satın alma sonrasında da şirketi yönetmeye devam edecek. Satın alma anlaşmasının tamamlanması ile birlikte Mirror, Lululemon'a bağlı bağımsız bir şirket olarak yönetilecek. Söz konusu satın alma anlaşmasının 2020 yılının ikinci finansal çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.