Her yıl WWDC etkinliği kapsamında düzenlenen Apple Design Awards, Apple teknolojilerini ustaca kullanan ve yenilikçi yaklaşıma sahip uygulamaları öne çıkarıyor. Son 20 yılda toplam 250 geliştiriciye ödül veren şirket, bu yıl sanal olarak düzenlenen WWDC 2020 etkinliğinde, kazananları da sanal olarak açıklandı. Geçtiğimiz yıl müzikten sağlığa, fotoğraf düzenlemeden verimliliğe kadar pek çok alanda sıra dışı uygulamaları ödüllendiren şirket, bu yıl yaptığı seçimlerle aynı çeşitliliği korumayı başardı.
Uygulamalar
Darkroom
Bergen.co tarafından üretilen uygulama, bir fotoğraf ve video düzenlneme aracı. Arayüzünde sunduğu kullanım kolaylığı ile dikkat çeken uygulama, sunduğu detaylı özelliklerle hem sıradan kullanıcılara hem de profesyonel fotoğrafçılara hitap ediyor. Apple'ın Fotoğraf ve kamera API'sinden faydalanan Darkroom, bunun yanı sıra Ana Sayfadaki hızlı eylemler, içerik menüleri ve 3D touch özelliklerini de kullanıyor.
Looom
iorama.studio tarafından geliştirilen uygulama, bir animasyon üretimi aracı. Müzik üretimine yönelik araçlardan esinlenen Looom, profesyoneller ve bu alanda çalışan tüketiciler için çizimleri loop'a alarak stop-motion animasyonlar üretilmesini sağlıyor. iPadOS için tasarlanan Looom, Apple Pencil ve Karanlık Mod gibi Apple teknolojilerinden faydalanıyor.
Shapr 3D
Shapr 3D ZRT'nin ürettiği bu CAD uygulaması, iPad için tasarlandı. Shapr 3D, genellikle mimari ya da teknik çizimler için tercih edilen CAD programını, iPad'e taşımış oluyor. Profesyonellerin sadece iPad ve Apple Pencil kullanarak çizim yapmasına imkan sağlayan uygulama, ARKit teknolojisinden de faydalanıyor. Bu yılın sonlarına doğru uygulamanın LiDAR Scanner'ı da kullanmaya başlayacağını belirtelim. Böylece 2 boyutlu bir daire planı, 3 boyutlu bir modele kolaylıkla dönüşebilecek.
StaffPad
StaffPad Ltd tarafından geliştirilen uygulama, el ile yazılmış notaları, dijital dokümanlara dönüştürüyor. Besteciler için dijitalde müzik üretmeyi kolaylaştıran uygulama, Apple Pencil, sürükle bırak ve Core ML teknolojilerini kullanıyor.
Oyunlar
Sayonara Wild Hearts
Oyun geliştiricisi Simogo ve yayıncı Annapurna Interactive tarafından üretilen Sayonara Wild Hearts, pop albümünde geçen bir oyun. Kullanıcıları tasarımı ve olağan dışı görselleriyle tkileyen oyun, Apple'ın Metal, Game Center, spatial audio ve game controllers teknolojilerinden faydalanıyor.
Sky: Children of the Light
thatgamecompany'nin ürettiği oyun, göz alıcı manzaralar eşiğinde büyülü bir krallıkta geçiyor. Akıllı çoklu oyuncu entegrasyonu ve macera dolu hikayesi,kullanıcılara sıra dışı bir sosyal oyun sunuyor. Sky: Children of the Light, Metal engine, haptics, Game Center, and spatial audio teknolojilerini kullanıyor.
Song of Bloom
Bağımsız geliştirici Philipp Stollenmayer'ın eseri olan bu eşsiz oyunda, kullanıcılar, bir puzzle'ın parçalarını bir araya getirmeye çalışıyor. Hikaye ilerledikçe, oyunun görsel tasırımı da değişim gösteriyor. Song of Bloom'u tasarımı önceliklendiren bir oyun olarak tanımlamak mümkün.
Where Cards Fall
The Game Band tarafından geliştirilen ve Snowman tarafından yayınlanan Where Cards Fall, oyuncularn kartlardan evler inşa ederek hatıralara hayat vermesi sağlanıyor. Apple'ın Metal, haptics, Game Center ve iCloud teknolojilerini kullanan oyun, göz alıcı puzzellar, olağanüstü sesler ve görsel bir şölen ile oyuncuların dikkatini çekiyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap