Mynet kurucusu ve Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli'nin Webrazzi kurucusu CEO'su Arda Kutsal'ın konuğu olacağını dün sizlere aktarmıştık. Emre Kurttepeli canlı yayında hem girişim ekosistemi hem de Endeavor Türkiye özelinde önemli bilgiler aktardı.
Saat 11.00'de gerçekleşecek olan canlı yayın hem YouTube kanalımız hem de Facebook sayfamız üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Gerçekleşen canlı yayında geçtiğimiz hafta yayınlanan İstanbul teknoloji ekosistemi haritasını ile ilgili önemli detaylar paylaşıldı.
İstanbul teknoloji ekosistemi haritasının amacının ekosistemin nasıl geliştiği ve ne gibi eksikleri olduğu gibi sorulara cevap vermek olduğunu paylaşan Kurttepeli, en büyük girişimcileri geliştirenlerin diğer başarılı girişimciler olduğunu da aktardı.
Ülkemizden ne kadar başarılı girişimci çıkarsa ekosistemin o kadar hızlı büyüyeceğini de dile getiren Kurttepeli, girişimciler arasında güvenin en yüksek olduğu şehirlerin başında İstanbul'un yer aldığını da sözlerine ekledi. Çıkan her başarılı girişimcinin ekosistemi büyüttüğünü de paylaşan Kurttepeli, Türkiye’de exitlerin 8-10 seneden önce olmadığını da sözlerine ekledi.
Melek yatırımcılık devam etsen de Türkiye’ye giren büyük paranın 2-3 yıl önce azaldığını paylaşan Kurttepeli, bu durumun birçok firmanın scaleup etmesini zorlaştırdığını da aktardı. Bunun dışında beyin göçü ve mevzuat konularının girişim ekosistemi için sorun yarattığını dile getiren Kurttepeli, oyun segmentinin Türkiye için stratejik önem taşıyan segmentlerden biri olduğunu da paylaştı.
Gram Games, Masomo ve Peak gibi önemli exitler gerçekleştiren oyun şirketlerinin ortak noktasının global oyuncu olmak olduğunu da paylaşan Kurttepeli, Türkiye'de para bulabilmek için ya ülke içinde mega oyuncu olmak gerektiğini ya da global oyuncu olmak gerektiğini de belirtti.
Satın alma kültürü ile büyümeye alışmış bir toplum olmadığımızı da paylaşan Kurttepeli, şirketlerde kendin yap yerine birini satın al kültürünün gelişmesi gerektiğini de aktardı. Oyun sektöründe yaşanan büyük exitlerin bir sürü girişimci çıkaracağını da sözlerine ekleyen Kurttepeli, eskiden oyun yapmanın büyük yatırım gerektirdiğini fakat günümüzde mobil ile birlikte oyunların kısa sürede yapılabildiğini ve para ihtiyacının azaldığını da aktardı.
Türkiye'nin özellikle yazılım alanında yurt dışı ile aynı kalitede ucuz iş gücü sağladığını da sözlerine ekleyen Kurttepeli, Türkiye'nin teknoloji üretim merkezi haline geldiğini de paylaştı. Corona virüs salgını sayesinde 10 senelik planların 1,5 senede yapılmaya başlanacağını da paylaşan Kurttepeli, bu durumdan teknolojideki her oyuncunun faydalanacağını da sözlerine ekledi.
2021 sonunda ise ayakta kalan girişimlerin daha güçlü çıkacağını belirten Kurttepeli, girişimcilerin global oyuncu olmayı hedeflemeleri gerektiğini de paylaştı. Girişimcilerin global arenada savaşacak ekipleri kurmaları gerektiğini de belirten Kurttepeli, yapay zeka teknolojilerinin geleceğin makinası olduğunu ve gelecekte her şeyin içinde bulunması gerektiğini de belirtti.
Türkiye’nin yapay zeka konusunda dünyada en uzman bölge olması için devlet ve üniversite tarafında önemli bir stratejiler kurulması gerektiğini de paylaşan Kurttepeli, ülkemizden çıkacak bazı firmaların bu alanda başarılı olabileceklerini de sözlerine ekledi.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap