Otonom forklift girişimi Third Wave 15 milyon dolar sermaye ile yola çıkıyor

Otonom forklift geliştiren girişim Third Wave, gerçekçi bir vizyon ile pazara adım atarak yeni müşterilerle imzalar atmak istiyor.
Otonom forklift girişimi Third Wave 15 milyon dolar sermaye ile yola çıkıyor

California'da 2018 yılında kurulan Third Wave girişimi, yapılan çalışmaların ardından kendini gün yüzüne çıkarmaya başladı. 15 milyon dolarlık bir öz sermaye yatırımı ile olan çıkan otonom girişiminin ilk ürünü bir forklift olacak. Otonom forklift girişimi ile pazara giriş yapacak olan Third Wave, hem donanım hem de yazılım ile müşterilerinin yapacağı yatırımı hızlı şekilde amorti edeceği iddasında.

Özellikle pandemi sırasında, insangücünün zaman zaman iş göremez hale gelmesiyle lojistik zincir ciddi problemlerle karşı karşıya kalmıştı. Depolardaki aktivite de bu yüzden bir şekilde aksamıştı. Otonom forklift sayesinde forklift operatörlerine de artık ihtiyaç kalmayacak ve otonom araçlar mesai saatlerine bağlı kalmaksızın çalışabilecek. Bu alanda girişim hem otonom hem de yapay zeka yetenekleriyle ön plana çıkıyor. Bir diğer yandan girişim otonom araçların sürücüleri tamamen devreye çıkarmasından ziyade, artık operatörleri sahada tehlikeli alanlarda çalışmaması üzerine bir rolü benimseme yolunda söylemlerde bulunuyor. 

E-ticarete olan ilginin ciddi oranda artması, depolardaki sirkülasyonun ciddi oranlarda artıyor olması da aslında Third Wave'in oldukça işine geliyor. Artık depolar 7 gün 24 saat aktif halde ve sürekli olarak çalışır durumda. Otonom araçlarla birlikte artık bu süreçler çok daha kapsamlı olarak ele alınacak ve hem sürekli hem de daha verimli çalışma anlamında sistem bir düzene girecek.

Third Wave kurucu ortağı ve CEO'su Arshan Poursohi, ismi açıklanmayan firmalarla ilk imzaları attıktan sonra büyüme eğilimine gireceklerine kesin gözüyle bakıyor. Ürünlerini hazır hale getiren girişim için bundan sonraki hedef ürünlerini satabilmek. Bu arada bu noktada Third Wave'in kadrosuna da bir atıfta bulunmamız gerekiyor. Girişim, Google ve Toyota gibi firmalarda bu alanda çalışmalar yapan ekip üyelerinden oluşuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.