MacOS Big Sur'un beta sürümü nasıl yüklenir?

Yeni MacOS Big Sur, beklendiği gibi WWDC 2020'de tanıtıldı. Yeni işletim sistemi tanıtılmasıyla birlikte geliştiriciler için kullanıma sunuldu.
MacOS Big Sur'un beta sürümü nasıl yüklenir?

MacOS, dün akşam saatlerine gerçekleştirdiği ve sizler için canlı yayınladığımız WWDC 2020 etkinliğinde yeni işletim sistemi Big Sur'u tanıttı. Sizler için öne çıkan özelliklerini kaleme aldığımız Big Sur işletim sistemi, tasarımsal olarak önemli yeniliklerle birlikte geliyor.

MacOS Big Sur tanıtılmasının ardından hemen Beta versiyonu kullanıma açıldı. Apple ilk olarak geliştiriciler için sunduğu bu ilk Beta sürümünü, developer.apple.com adresine yükledi. Beta 1 olarak adlandırılan beta sürümüyle birlikte, geliştiricilerin Mac uygulamalarını denemesi ve yeni işletim sistemi piyasaya çıkmadan geliştirdikleri uygulamaların iyileştirilmesini hedefliyor. Bununla birlikte MacOS Big Sur'un beta'sı bazı küçük hataların giderilmesi adına önemli bir rol oynuyor. 

Apple'da geliştirici kaydı olmayanlar için ise şimdilik iki seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki, Apple'ın geliştirici programına kayıt olmak. Kaydın yıllık ücretinin 679 TL olduğunu da belirtelim. Kayıt olmak isteyenlerin Apple cihazları üzerinden buraya tıklayarak geliştirici programına kayıt olabilir. 

Temmuz'da ücretsiz Public Beta

Peki Apple'ın geliştirici programına kayıtlı olmayanlar ya da ücret ödemek istemeyen erken kullanıcılar için bir diğer seçenek daha var mı? Bu sorunun cevabı evet. Çünkü Apple MacOS Big Sur'un ilk beta sürümünü değil ama sonraki sürümlerden birisini halka açık olarak Beta'ya sunuyor. Bunun için ise tarih Temmuz olarak belirlenmiş. Yani geliştirici değilseniz ya da önemli bir uygulamanızı test etmeyecekseniz, en iyi seçenek Temmuz ayını beklemek.

Son olarak MacOS Big Sur'un beta sürümünü yüklemeden önce Mac'inizi yedeklemenizi de önemle hatırlatalım.

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla takip ettiğimiz etkinlikle ilgili tüm içerikleri WWDC 2020 etiketimizden takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.