Piri'nin anketine göre Corona döneminde en çok özlenen aktivite yüzde 57 ile seyahat etmek oldu

Karantina döneminde evlerimizde geçirdiğimiz döneme ve seyahat planlarına yönelik olarak Piri tarafından hazırlanan ankete göre bu süreçte en çok özlenen aktivite yüzde 57 ile seyahat etmek oldu.
Piri'nin anketine göre Corona döneminde en çok özlenen aktivite yüzde 57 ile seyahat etmek oldu

Kültürel mirasları teknoloji yardımıyla tanıtmak ve yaşatmak vizyonuyla, Young Guru Academy (YGA) mezunları tarafından kurulan seyahat girişimi Piri girişiminden sizlere daha önce bahsetmiştik. Toplamda 20 ülke ve 30 şehirde 150’den fazla sesli dijital tur ile hizmet veren Piri, 500 binden fazla gezgine hizmet veriyor.

Corona virüs salgını küresel ölçekte hayatımızın her noktasını etkilemeye devam ediyor. Dijital sesli turlarıyla dünyayı özgürce keşfetmenizi sağlayan mobil seyahat uygulaması Piri, Corona virüs sürecinde birçok insanın yeni yerler keşfetmesini sağlıyor.

Paylaşılan bilgilere göre bu süreçte Piri’yi kullananların yüzde 57,8’i erkek kullanıcılardan oluşurken, yüzde 42,2’si kadın kullanıcılardan oluşuyor. Kullanıcıların yaş aralığına bakıldığında çoğunluğun 25-34 yaş aralığında olduğu görülürken ikinci sırayı 35-44 yaş aralığındaki kullanıcılar oluşturuyor.

Karantina döneminde evlerimizde geçirdiğimiz döneme ve seyahat planlarına yönelik olarak Piri tarafından hazırlanan ankete göre bu süreçte en çok özlenen aktivite yüzde 57 ile seyahat etmek oldu. Bu oranın “arkadaşlarla zaman geçirmek” seçeneğinden daha fazla olması dikkat çekti. Ankete 600'den fazla kişinin katıldığını da ekleyelim.

Diğer seçeneğini işaretleyen yüzde 2’lik oy sahibinin cevapları arasında, açık alanlarda yürümek ve spor yapmak ön plana çıktı. Evde geçirilen zamanda, en yüksek oranı canlı yayınlar alırken, uzaktan erişilebilen online turlar da önemli bir boşluğu doldurdu.

Aynı zamanda bu dönemde önceden planlanmış seyahatlerini iptal edenlerin oranı yüzde 62, ileri bir tarihe yeniden planlayanların oranı ise yüzde 38 oldu. Bugün, yurt içindeki ilk seyahatinin tarihine henüz karar vermeyenler ise yüzde 54 ile çoğunluğu koruyor.

Ankete göre yurt içinde gidilecek ilk lokasyonlar arasında İzmir, Antalya, Şanlıurfa, Mardin, Ankara, Gaziantep, Bursa, Hatay ve Muğla yer alıyor. Yurt dışı seyahatleri için ise karasızlık söz konusu. Ankete katılanların yüzde 64'ü yurt dışı seyahatleri konusunda kararsız olduğunu belirtti.

Yurt dışında gidilecek ilk lokasyonlar ise, yurt içindeki kadar netlik barındırmıyor, ülkelerin durumuna göre tercih edileceği göze çarpıyor. Her ne kadar en çok özlenen aktivite seyahat etmek olsa da, anket katılımcılarının çoğunluğu daha güvenilir bir ortamı beklemeyi tercih ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.