Otonom mağazalardansa dijital ödemelerin yaygınlaşması tahmin ediliyor

Otonom mağazalardan Amazon Go ile bahsetmeye başladık ancak altyapı ve yatırım eksiklikleri şimdilik bu deneyime biraz daha süre olduğunu gösteriyor.
Otonom mağazalardansa dijital ödemelerin yaygınlaşması tahmin ediliyor

Salgınla birlikte yüz yüze temastan kaçınmak isteyen müşterilerin sayısı artmaya devam ediyor ancak kendi kendine ödeme, mobil uygulama ile alışveriş tamamlama gibi temassız ödemeden farklılaşan ödeme metodları için henüz her yerde altyapı sağlanmış değil. Marketlerde ilk örneğini gördüğümüz kendi kendine ödeme noktalarının oluşturulması bu konuda bir başlangıç noktasıydı. Sadece mağazadan hızlı ayrılmak için değil ödeme terminalleri gibi paylaşımlı noktalara temasın da azaltılarak daha sağlıklı ve güvenli bir alışveriş deneyimi yaratmak için tamamen otonom alışverişin yaygınlaştırılması beklenmekte.

Mağaza içi mobil uygulamaların kullanımı ile kendi kendine mağazadan ayrılmak bir süredir müşterilerin ve perakendecilerin gündeminde. Hatta müşteriler uygunluk, hız ve güvenlik gibi nedenlerden dolayı mobil uygulamalarla ödemeyi kredi kartına göre daha çok tercih ettiğini belirtmekte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.