Apple, çeviri uygulaması Apple Translate'i tanıttı

Apple, WWDC 2020 etkinliğinde kendi çeviri uygulamasını tanıttı. Apple Translate uygulamasının, Google Translate için ciddi bir rakip olması bekleniyor.
Apple, çeviri uygulaması Apple Translate'i tanıttı

Apple sizler için canlı bloglama olarak aktardığımız WWDC 2020 etkinliğinde yeni bir uygulama tanıttı. Geliştiricisinin Apple olduğu uygulama aslında bir çeviri uygulaması ve farklı dilleri çevirme yapmanızı sağlıyor. Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 14 ile birlikte yüklü olarak gelecek çeviri uygulaması, kendi başına ayrı bir uygulama olarak görev yapacak. Apple Translate uygulaması telefonda kullanılacak en önemli uygulamalardan birisi olmaya aday.

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla takip ettiğimiz etkinlikle ilgili tüm içerikleri WWDC 2020 etiketimizden takip edebilirsiniz.

Apple Translate uygulamasının 11 farklı dil destekleyeceği duyuruldu. Her ne kadar bu sayıya yeni dillerin ekleneceğini tahmin etmek zor olmasa da, şu anda sadece 11 dil ile sınırlı olması bu konuda Google ile rekabette Apple'ı biraz geride bırakmış oluyor. Apple Translate'in destekleyeceği diller arasında İngilizce, Mandarin Çincesi, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Arapça, Portekizce ve Rusça yer alacak. Bu noktada Apple Translate'de Türkçe dil desteğinin en azından ilk başta olmayacağını belirtelim.

Bir diğer gelişme de Apple Translate uygulaması ile Siri arasındaki entegrasyon. Siri bünyesinde Translate uygulamasını çalıştırabilecek ve gerçek zamanlı olarak çeviri desteği gelecek. Böylece farklı diller arasında gerçek zamanlı olarak telefon üzerinden simültane tercüme yapılabilecek. Bu da farklı dilleri konuşan kişilerin telefon üzerinden artık dil bariyeri olmadan konuşmasına yardımcı olacak.

Apple'ın WWDC 2020'de vurgu yaptığı bir diğer önemli özellik de gizlilik oldu. Hatırlanacağı üzere Google Translate bir süre önce, ürünü geliştirmek adına tüm çevirilerinizin geçmişini kayıt altına alacağını aktaran bir gizlilik sözleşmesine geçmişti. Apple, Google Translate'i buradan vurmak istediği için, gizlilik konusuna ciddi vurguda bulundu. Apple Translate, çevrimdışı olarak çalışacak ve yaptığınız çevirilere gizlilik açısından saygı duyacak.

Apple Translate uygulaması, iOS 14'ün çıkışıyla birlikte iOS cihazlarımızda olacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.