Dijital kimlik doğrulama girişimi Payfone, 100 milyon dolar yatırım aldı

Payfone tarafından paylaşılan bilgilere göre 100 milyon dolarlık yatırım turu Apax Digital liderliğinde gerçekleşti.
Dijital kimlik doğrulama girişimi Payfone, 100 milyon dolar yatırım aldı

Kurumlar için mobil ve dijital kimlik doğrulama çözümleri sağlayıcısı olarak hizmet veren New York merkezli Payfone girişimi, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Payfone, 100 milyon dolar yatırım aldı. 

Temelde B2B2C bir platform olarak hizmet sunan Payfone, kişisel verileri kullanmadan sadece cep telefonlarından elde edilen veriler ile kişileri tanıyıp kimlik doğrulaması gerçekleştirebiliyor. 100 milyon dolarlık yatırım turu Apax Digital liderliğinde gerçekleşti

Apax Digital'ın haricinde ise 100 milyon dolarlık yatırım turuna yeni yatırımcılar konumunda olan Sandbox Insurtech Ventures ve Ralph de la Vega ile birlikte şirketin eski yatırımcılarından MassMutual Ventures, Synchrony, Blue Venture Fund, Wellington Management LLP ve Andrew Prozes de katıldı. 

Payfone tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 175 milyon dolara kadar çıktı. Hatırlatmak gerekirse Payfone, en son 2019 yılının Nisan ayında G serisi yatırım turunda 24 milyon dolar yatırım almıştı.

2019 yılının Nisan ayında alınan yatırım ile birlikte Payfone'un değerlemesinin ise 270 milyon dolar olduğu açıklanmıştı. Alınan 100 milyon dolarlık yatırımın ardından ise şirket değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Payfone kurucu ortağı Rodger Desai'nin paylaştığı bilgilere göre Payfone, 2019 yılında toplamda 20 milyar doğrulama gerçekleştirdi. 20 milyar doğrulamanın büyük bir çoğunluğunun bankalar ve sağlık kuruluşları için gerçekleştirildiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.