10 bankadan 9'u fintech'lerle iş birliğine sıcak bakıyor

Açık bankacılık ve fintech'lerden sıklıkla bahsettiğimiz son günlerde fintech'lerin bankalarla yapacağı iş birlikleri daha çok gündemde.
10 bankadan 9'u fintech'lerle iş birliğine sıcak bakıyor

Açık bankacılık inisiyatifleri ve fintech'lerin geliştirdiği inovatif uygulamalar ve ürünler banka ve finansal servislere bir yandan rakip olurken son dönemlere ortaklık ve satın alma gibi haberleri daha sıklıkla duymaya başladık. Geçtiğimiz hafta ING'nin Cobase'e yaptığı yatırım ile bir kere daha gündeme gelen bu konu, yakın zamanda yapılan bir araştırmanın sonuçları ile de paralellik gösteriyor. 

Daha iyi bir müşteri deneyimi ile büyümeyi sağlamak, müşteri memnuniyetini artırmak ve sadakat güçlendirmek bankaların geliştirdikleri uygulamalarla birlikte fintech'lerin API'larına da dayanıyor. Hızlı adaptasyon sağlamak için fintech'lerle iş birlikleri yapmak ve API altyapısını güçlendirmek birçok bankanın rutini haline gelmiş durumda. Elbette regülatif zorluklar ve geleneksel altyapıları hızlı değiştirme zorluğu ortaklıklardaki ana engellerden görülse de regülasyon ve uyum kurallarının yavaş yavaş yürürlüğe girmesi ve bankaların IT sistem yatırımlarını düşündüğümüzde her geçen gün Türkiye'de de globalde gördüğümüz ortaklık ve satın almaların önümüzdeki dönemde yoğunlaşacağının belirtilerinden. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.