Global fintech yatırımlarında 2020 beklentisi aşağı eğride

Fintech yatırımları son birkaç senenin önemli konularındandı - ancak geçtiğimiz aylarla birlikte genel olarak gördüğümüz daralma eğiliminden bu girişimler de nasibini alarak yatırımcıların çekindiği alanlardan biri oldu.
Global fintech yatırımlarında 2020 beklentisi aşağı eğride

Fintech'ler 2020'nin ilk yarısında salgınla birlikte yatırımlar açısıdan biraz darbe aldı. 2017'den bu yana yaklaşık %4'lük CAGR büyümesi yaşayan sektör ilk yarıdaki belirsizlik ve çekinceler nedeniyle geçen senelerdeki yatırım turlarından biraz uzak. Senenin geri kalanında aşı geliştirilmesi ile salgının kontrol altına alınması ya da ikinci bir dalga ile yine benzer bir belirsizliğin oluşması tüm sektörleri olduğu gibi fintech'lerin de yatırımlarını etkileyecektir. 

Senenin sonu için göreceli olarak daha iyimser ve zorlu koşulların ortaya çıkmasına göre yaptığımız tahminlere dayanarak sene sonunda yatırımların 22 ila 26 milyar $ arasında kalacağını düşünmekteyiz. Türkiye dahil birçok ülkede önlemler gevşetilmeye ya da kaldırılmaya başladı. Durumun bu şekilde devam etmesi, öncelikli olmayan yerlerin açılması ve ekonominin biraz da olsa hareketlenmesi ile ilk senaryoya yakın bir durum öngörüyoruz. 3. çeyrek sonunda salgının yeniden nüksetmesi durumunda ise yatırımcıların yine geri çekilmesi söz konusu. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.