Kurum ve girişim iş birlikleri için eşleştirme ve hızlandırma platformu: KWORKS COVID-19 Ekspres

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle KWORKS COVID-19 Ekspres Kurum-Girişim İşbirlikleri için Eşleştirme ve Hızlandırma Platformu'nu kurdu.
Kurum ve girişim iş birlikleri için eşleştirme ve hızlandırma platformu: KWORKS COVID-19 Ekspres

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle KWORKS COVID-19 Ekspres Kurum-Girişim İşbirlikleri için Eşleştirme ve Hızlandırma Platformu'nu kurdu. Platform COVID-19 salgınının olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik hızlı uygulanabilecek çözümler geliştiren ileri aşama girişimler ile bu girişimlere finansal kaynakları dışındaki kaynaklarını dayanışma içinde açacak şirketleri eşleştirecek ve eşleşme sonucu oluşan iş birliği projelerinin hızlandırılmasını sağlayacak.

Amaç, kurumlar ve girişimler arasında iş birliği oluşturmak

Platformda otomotiv, ulaşım, lojistik, beyaz eşya, tarım araçları, savunma, enerji üretim (genel), gıda, perakende, tarım, otel-restoran-turizm işletmeleri, insan kaynakları çözümleri, finans, e-ticaret, yazılım, bilişim, elektronik gibi sektör dikeylerinde faaliyet gösteren 150-200 arası büyük şirketin yer alması bekleniyor. Büyük şirketler 6-10 Temmuz tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşecek eşleştirme etkinliğinde üretimin, tedariğin ve perakendenin devamlılığı, istihdamın devamlılığı ve uzaktan çalışma, finansal devamlılık veya temiz teknolojiler ve döngüsel ekonomi odak alanlarından birinde çözüm geliştiren ileri aşama girişimlerle eşleşecek.

İş birlikleri oluşurken büyük şirketler kaynaklarını dayanışma içerisinde belirli bir süre için girişimlerin erişimlerine açarak salgının olumsuz etkilerini azaltacak çözümlerin hızlıca hayata geçirilmesine katkı sağlayacaklar. Gönüllülük ve tanınma esasına göre kaynakların erişime açılması beklenirken, isteyen şirketler belli oranlarda ilk yatırımcı olma hakkı veya ilk müşteri olma hakkı da kazanacaklar.

İlerleyen dönemde faaliyetler artacak

Platformdaki ana faaliyet kurum-girişim iş birlikleri için eşleştirme ve hızlandırma olsa da ilerleyen dönemde girişimciler ve kurumlardaki inovasyon yöneticilerine yönelik yenilikçi eğitimlerin ve etkinliklerin de faaliyetlere eklenmesi planlanıyor. Şu an için sadece içinde bulunduğumuz dönem için oluşturulmuş bir platform olsa da KWORKS, COVID-19 döneminden sonraki ihtiyaçlara göre sürdürülebilir bir model içinde platformu devam ettirmenin girişimcilik ve inovasyon ekosistemine katkı sağlayacağına inanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.