Just Eat Takeaway, Grubhub'ı 7,3 milyar dolar karşılığında satın alıyor

2019 yılında Takeaway.com'un, Just Eat'i 10,1 milyar satın almasıyla Just Eat Takeaway adını alan online yemek sipariş şirketi, Chicago merkezli Grubhub'ı 7,3 milyar dolara satın alacağını açıkladı.
Just Eat Takeaway, Grubhub'ı 7,3 milyar dolar karşılığında satın alıyor

2019 yılında Takeaway.com'un, Just Eat'i 10,1 milyar satın almasıyla Just Eat Takeaway adını alan online yemek sipariş şirketi, Chicago merkezli Grubhub7,3 milyar dolara satın alacağını açıkladı.

Hatırlarsanız, geçtiğimiz aylarda 2020'nin online yemek teslimatı sektöründe satın almaların yılı olabileceği ile ilgili detaylı bir haber paylaşmıştık. Bahsi geçen haberimizde, Grubhub'ın, diğer teslimat oyuncularıyla dolu bir alanda pazar payının aşındığını gördüğü için bir alıcı aradığı hakkında söylentiler dolaşmaya başladığını; Grubhub'ın bu söylentileri resmi olarak reddettiğini, ancak açıklanan yılın ilk kazanç raporuyla beklenenden daha fazla kayıp bildirdiğini söylemiştik. Vaziyet böyle olunca da Grubhub, satın alma haberlerine göz kırpmak zorunda kaldı.

Aslında bizim beklentimiz Uber Eats'in Grubhub'ı satın alacağı yönündeydi, zira CNBC'nin "bilirkişi" kaynaklarından aldığı bilgilere göre Uber'in şirketi satın almak için bir teklifte bulunduğu bildirilmişti. Bu noktada bizi şaşırtan tek gelişme, Grubhub'ı satın alan şirket olarak Just Eat Takeaway'i görüyor olmamız diyebiliriz. Kısacası bir süredir devam eden Grubhub satın alması savaşında kazanan Just Eat Takeaway oldu.

Grubhub CEO'su Matt Maloney, Just Eat Takeaway CEO'su Jitse Groen'in “çok hızlı” hareket ettiğini ve sadece üç hafta içinde bir teklif hazırladığını söyledi. Maloney, daha büyük Avrupalı ​​akranı ile bir araya gelmenin finansal güç ve esneklik sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Anlaşma şartlarına göre, Grubhub hissedarları, mevcut hisselerinin her biri için 75,15 dolar değerinde Just Eat Takeaway hisselerini alacaklar. Just Eat Takeaway hissedarları şirketin yaklaşık yüzde 70'ini kontrol ederken, geri kalanı Grubhub yatırımcılarına ait olacak.

Online yemek teslimatı sektöründe önümüzdeki dönemde ne gibi gelişmeler olacağını ise hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.