Favori markanız için kendi reklam filminizi yayınlamanızı sağlayan BrandFace, yatırım aldı

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi girişimcilerinden de olan BrandFace, Bahreyn merkezli Corteq firmasından yatırım aldığını duyurdu.
Favori markanız için kendi reklam filminizi yayınlamanızı sağlayan BrandFace, yatırım aldı

Favori markanız için kendi reklam filminizi yayınlamanızı sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkan BrandFace girişiminden ilk olarak 2015 yılının Aralık ayında sizlere bahsetmiştik. Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi girişimcilerinden de olan BrandFace, Bahreyn merkezli Corteq firmasından yatırım aldığını duyurdu.

Markalara farklı bir reklamcılık modeli sunan BrandFace, markalar ile tüketicileri bir araya getirerek markalı içerik üretiminin birlikte sağlandığı bir video paylaşım platformu olarak hizmet veriyor. Paylaşılan bilgilere göre girişim, 500 bin dolar yatırım aldı.

BrandFace, bu yatırımla Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan MENA bölgesinde büyümeyi hedefliyor. BrandFace’e yatırım yapan ise Bahreyn merkezli Corteq firması, özellikle Suudi Arabistan olmak üzere körfez ülkelerinde güçlü bağlantıları ile biliniyor.

Reklamcılığı yeniden şekillendirerek içerik üretiminin Uber'i olma hedefiyle yoluna devam eden BrandFace, bu yatırımla toplamda 20 ülkeyi kapsayan MENA bölgesinde BrandFace MENA ismiyle faaliyet gösterecek. Bu amaçla Bahreyn’de bir de ofis kuran BrandFace MENA, ilk etapta 20 kişilik bir ekip oluşturdu.

Ekibin genişletilmesi süreci devam ederken şu an için haftalık 15 bin aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Şirket Haziran sonu için 100 bin indirme ve haftalık 40 bin aktif kullanıcı sayısına ulaşmayı hedefliyor. 2020 yılının kalan dönemini test süresi olarak geçirmeyi öngören şirket, 2021 yılını ise atılım yılı olarak belirledi.

BrandFace'in markaların kullanıcıları ile direkt iletişim kurabileceği bir platform olma yolunda ilerlediğini belirten BrandFace kurucusu Rasim Üner, bu yatırım ile birlikte BrandFace'in ABD ve Avrupa’ya çok daha güçlü bir şekilde gireceğinden emin olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.