Sanal mağazalar kendilerini mobile hazırlamalı ve mobil canlı desteğe önem vermeli

Buğra Çil, "Covid-19 ve E-ticarette Yeni Dijital İletişim Dönüşümü Trendi" sunumu ile sahnedeydi.
Sanal mağazalar kendilerini mobile hazırlamalı ve mobil canlı desteğe önem vermeli

Webrazzi Dijital, bugün diğer senelerden farklı bir şekilde online olarak gerçekleşiyor. Konferansımızda teknoloji ve hikaye anlatımı, içerik pazarlamasında yeni trendler, son dönemde tüm dünyanın büyük bir ilgiyle takip ettiği Covid-19 dönemiyle ilgili içerik tüketimi gibi konular, önemli konuklarıyla ele alınıyor.

JivoChat'in Türkiye Yöneticisi Buğra Çil de Webrazzi Dijital konuşmacılarımız arasındaydı. Buğra Çil, "Covid-19 ve E-ticarette Yeni Dijital İletişim Dönüşümü Trendi" sunumu ile sahnedeydi. Buğra Çil sunumuna, 2018 yılında Türkiye pazarına giren JivoChat'in neler yaptığından bahsederek başladı. Müşteriler ve işletmeler arasında iletişim sağlayan 360 derece canlı destek sistemi olarak faaliyet gösteren JivoChat, şu anda 300 binden fazla kullanıcıya sahip.

Özellikle e-ticaretin canlandığı Covid-19 döneminde artan ihtiyaçlardan birinin de canlı destek olduğunu söyleyebiliriz. JivoChat de bu noktada devreye giriyor ve ciddi bir önem kazanıyor. Zira yeniden satın almada en büyük etkenlerden biri olan güven, işletme ve müşteri arasında geçen doğru iletişimle mümkün oluyor.

Türkiye'nin müşteri iletişimi yönetiminde ilginç olduğunu söyleyen Çil, çoğu kişinin telefonla yardım almaktan ziyade yazışmayı tercih ettiğini söylüyor. Bu noktada canlı desteğin önemi karşımıza çıkıyor. Covid-19 ile yaşantımız değişti ve hemen hemen her şey dijitale evrilmeye başladı. Bu noktada alışveriş de dijital olarak yapılmaya başlandı ve bu JivoChat'e olan ilginin de artmasına neden oldu. Şirketin organik trafiği bu dönemde 2 katına çıktı.

Chatbot taleplerinin ve canlı desteklerde geçen sürelerin artmasıyla JivoChat, hibrit chatbot ürününü tasarladı. Salgın sonrası e-ticaret daha çok mobil üzerinden yapıldı. Buğra Çil, bu verilere bakarak sanal mağazaların mobile hazır olması gerektiğini söylüyor. Mobile uygun canlı destek de en önemli gerekliliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Buğra Çil, ekip iletişimleri için de çözümler olması gerektiğini söylüyor. Evden çalışmaların artışıyla genellikle WhatsApp gruplarının kullanıldığını, ancak bunun güvenlik açısından sağlıklı olmadığını belirtiyor. JivoChat'in bu dönemde ekip iletişimi özelliğini yayına aldığını da hatırlatalım.

Ana Sponsor

Destekleyenler

Medya Sponsorları

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.