RTB House, dijital pazarlamada yapay zeka etkisini açıkladı

RTB'nin açıkladığı rakamlara göre; kullanıcıların yüzde 81'i satın alma sürecinde kişiselleştirilmiş reklamlar görmek isterken, kullanıcıların yüzde 42'si kişiselleştirilmemiş reklamları rahatsız edici buluyor. 
RTB House, dijital pazarlamada yapay zeka etkisini açıkladı

RTB House Türkiye Ülke Müdürü Can Tunçer, Webrazzi Dijital 2020'de gerçekleşen Yapay Zeka ve Dijital Pazarlama başlıklı konuşmasında dijital pazarlamada yapay zeka kullanımını aktardı. 

Konuşmasına deep learning ve Machine Learning arasındaki farkı anlatarak başlayan Tunçer, IBM DeepBlu'nun 96 yılındaki satranç oyununu ve Google DeepMind'ın Go galibiyetini örnek gösterdi. Yapay zeka örnekleri kapsamında  Nvidia'nını Drive ürünündeki öğrenme sürecini, Tesla Autopilto'unun kaza ön görülerini paylaştı. 

Bunun yanı sıra Google DeepMind'ın Deep Learning algoritmasından da örnekler paylaşan Tunçer, 2020'de bizi bekleyenlere değindi. Buna göre doğal afetlerin tahmin edilmesinden insansı robotlara, hastalıkların keşfinden gelişmiş asistanlara kadar pek çok alanda yapay zekadan faydalanılacak.

Tunçer, olumlu gelişmelerin yanı sıra Elon Musk'ın da haklı olduğu noktaların buludunduğunu söyledi. Dijital pazarlamada pek çok alanda yapay zeka kullanıldığını belirten Tunçer, kullanım örneklerinden de bahsetti.

Başta chatbotlar ve Retargeting olmak üzere, yapay zeka metin oluşturmada ve reklamları kişiselleştirme gibi pek çok alanda kullanılıyor.  Bu noktada dijital pazarlamanın yapay zekanın en çok kullanıldığı alan olduğunu söyleyebiliriz. 

RTB'nin açıkladığı rakamlara göre; kullanıcıların yüzde 81'i satın alma sürecinde kişiselleştirilmiş reklamlar görmek isterken, kullanıcıların yüzde 42'si kişiselleştirilmemiş reklamları rahatsız edici buluyor. 

Bu noktada yapay zekanın dijital pazarlamadaki rolünün ciddi bir önem kazandığını söylemek mümkün. Yapay zeka kullanımının daha fazla kitle ile daha verimli pazarlama ve  etkili kullanıcı deneyimi yarattığını söyleyebiliriz. 

RTB, %100 Deep Learning temelli teknoloji sunan nadir şirketlerden biri olarak konumlanıyor. Deep Learning, machine learning algoritmasının aksine farkındalık, değerlendirme ve dönüşüm fazları arasındaki geçişi gerçek zamanlı olarak analiz edebiliyor. 

Böylece gerçek zamanlı değerlendirmenin yanı sıra ek bilgi ile dönüşüm algoritmalarını analiz ederek doğru zamanda, doğru kişiye ulaşmış oluyor. Bunun yanı sıra kullanıcının içinde yer aldığı faza göre durumu analiz eden RTB House, deep learning algoritmaları sayesinde her duruma uygun olarak reklam seçimi yapabiliyor.

 

Son olarak RTB House'un 2012 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini ekleyelim. 2 binden fazla kampanya ile 13 binden fazla aylık gösterim yapan şirket, saniyede 4.5 milyon sorgu yapabiliyor. Reklamların ise 180 milyondan fazla aylık tıklamaya ulaştığını ekleyelim. 

Ana Sponsor

Destekleyenler

Medya Sponsorları

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.