Abe Smith, Zoom'u birçok ülkede en çok indirilen 'mütevazı' bir başarı olarak tanımlıyor

Salgın döneminde ön plana çıkan şirketler arasında yer alan Zoom, üç ayda 2 trilyon dakikalık toplantı saatine ulaştı.
Abe Smith, Zoom'u birçok ülkede en çok indirilen 'mütevazı' bir başarı olarak tanımlıyor

Zoom'un Head of International'ı Abe Smith de video konferans devinin bu dönemde büyümesine dair detayları Webrazzi Dijital katılımcılarıyla paylaştı. Smith, Webrazzi Dijital'in en önemli isimlerindendi...

Dünya nüfusunun üçte biri corona virüs salgını nedeniyle evine kapandı. Uzaktan çalışma veya eğitim nedeniyle görüntülü konferans sistemlerinin kullanımı dünyada olduğu kadar Türkiye’de de Zoom uygulaması hiç olmadığı kadar öne çıktı. Abe Smith, 21'nci yüzyıl iletişim devriminin merkezinde Zoom'un olduğunu söylüyor.

Salgın, dünyayı değiştiren bir olgu

11 Mart'ta Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19'un küresel bir salgın olarak ilan ettiğini ve bunun dünyayı değiştiren bir olgu olduğunu söyledi. Bu yüzden üretim başta olmak üzere birçok sektörün durma noktasına geldiğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: 

Dramatik bir değişimle karşı karşıya kaldık. Fiziksel olarak bir ofiste bir araya gelme fikri imkansız hale geldi. İnsanlar alternatif yöntemler oluşturmaya başladı. Biz de burada hızlı bir değişim gerçekleştirdik. Bizim açımızdan bunu benimseme güven duygusu ön plana çıktı. Salgın karşısında evden çalışmaya katkıda bulunma zorunluluğumuz olduğunu biliyorum. İnsanların böylesine bireysel bir değişimde karşı karşıya olduğu bir gelişme yaşanmamıştı. Evden çalışma sürecinde aksiyon almamız gerekti. 

2 trilyon toplantı dakikasına ulaştı

Konuşmasında ilginç veriler paylaşan Smith, dünya genelinde 100 bin tane eğitim kurumunun bir gecede Zoom'a geçiş yaptığını söyledi. Eğitim devamlılığı açısından 100 milyonlarca insanın dahil olduğu bir ekosistemden bahsediyor ve Zoom'un başarısını şöyle tanımlıyor: "Birçok ülkede en çok indirilen mütevazı bir başarı oldu."

Bu hayal ettikleri şeyin ötesinde bir gelişme olarak niteleyen Abe Smith, "2019'a adım attığımız zamanlarda 10 milyon toplantı katılımcısı bunu kullanıyordu. Bu senenin sonunda bu sayı 200 milyona çıktı. Nisan sonunda 300 milyon günlük katılımcının yer aldığı bir şey oldu. Yani bir ayda 100 milyon kişi arttı. Geçen sene ortalama 100 milyar dakika toplantıdan bahsederken şu an 2 trilyonluk toplantı dakikasına ulaştık" dedi.

Ana Sponsor

Destekleyenler

Medya Sponsorları

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.