2 milyar dolar değerlemeye ulaşan insurtech girişimi Lemonade, halka arza hazırlanıyor

Paylaşılan bilgilere göre gerekli belgeleri hazırlayan Lemonade, halka arz işlemi için New York Borsasına başvurdu. Gerçekleşecek olan halka arzdan toplamda 100 milyon dolar elde edilmesi hedefleniyor.
2 milyar dolar değerlemeye ulaşan insurtech girişimi Lemonade, halka arza hazırlanıyor

2015 yılında Daniel Schreiber ve Shai Wininger tarafından New York'ta kurulan bir yapay zeka destekli sigorta girişimi olan Lemonade'den sizlere daha önce bahsetmiştik. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise Lemonade girişimi halka arza hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda SoftBank, Sequoia, General Catalyst ve Tusk Venture Partners tarafından desteklenen Lemonade, bugüne kadar toplamda 480 milyon dolar yatırım almıştı. Paylaşılan bilgilere göre gerekli belgeleri hazırlayan Lemonade, halka arz işlemi için New York Borsasına başvurdu. Gerçekleşecek olan halka arzdan toplamda 100 milyon dolar elde edilmesi hedefleniyor.

Halka arz için gereken finansal detayları da paylaşan Lemonade'in 2 milyar dolar değerlemeye ulaştığı da ortaya çıktı. Paylaşılan bilgilere göre karlı bir şirket olmayan Lemonade, 2019 yılında 108,5 milyon dolar zarar etti. Bir önceki yıl ile kıyaslandığında Lemonade'in zararının neredeyse iki katına çıktığını da ekleyelim.

2018 yılında 21,2 milyon dolar gelir elde eden Lemonade, 2019 yılında ise toplamda 63,8 milyon dolar gelir elde etti. 2019 yılının Nisan ayında SoftBank liderliğinde 300 milyon dolar yatırım alan Lemonade'in 2019 yılında halka arz gerçekleştireceği ile ilgili haberler geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkmıştı. Fakat söz konusu halka arz işlemi gerçekleşmedi. Lemonade'in önümüzdeki aylarda gerçekleşmesi beklenen halka arzı ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.