Picus Security ve Tiko, Avrupa'nın girişimcilik ödülleri The Europas'ın finalinde

The Europas'ta Ankara merkezli siber güvenlik şirketi Picus ve Sina Afra'nın kurucularından olduğu Tiko finale kalan girişimler arasında yer alıyor.
Picus Security ve Tiko, Avrupa'nın girişimcilik ödülleri The Europas'ın finalinde

TechCrunch Editörü Mike Butcher'ın kurucuları arasında yer aldığı The Europas, 2009 yılından bu yana Avrupa'nın yükselen teknoloji girişimlerini ödüllendiriyor. Geçtiğimiz aylarda The Europas'ın halk oylaması sürecinin başladığını ve bu süreçte yarışmaya hem Türkiye'den katılan hem de kurucuları arasında Türk bulunan girişimleri sizlerle paylaşmıştık. Şimdiyse halk oylaması tamamlandı ve finale gidecek girişimler belli oldu. 

The Europas'ta Ankara merkezli siber güvenlik şirketi Picus ve Sina Afra'nın kurucularından olduğu Tiko finale kalan girişimler arasında yer alıyor. Bu iki girişimi kısaca bir kere daha hatırlatalım.

Picus:

The Europas'ın tek yerli girişimi, Ankara merkezli siber güvenlik şirketi Picus. Şirket, kurum güvenlik kontrollerinin ne derece koruma sağladığını, bulut üzerinden ve yerel ağ üzerinden alan uzmanlığı gerektirmeksizin test eden bir yazılım çözümü olarak faaliyet gösteriyor. Hata tespit ve iyileştirme önerileriyle kurumların itibar kaybının ve maddi zararının önüne geçmeye çalışıyor. Aycan İrican, Hamdi Alper Memiş, Süleyman Özarslan ve Volkan Ertürk tarafından kurulan ve Türkiye'de siber güvenlik alanındaki öncü firmalardan biri olan Picus, daha önce PwC tarafından en yenilikçi 10 siber güvenlik firması arasında gösterilirken, Endeavor tarafından yüzlerce firma içinden küresel etki yapabilecek girişimcilerden biri olarak nitelendirildi. Girişim, geçtiğimiz yıl Earlybird'den 5 milyon dolar yatırım aldı.

Tiko:

Sina Afra'nın 2016 yılında hayata geçirdiği Evtiko, globalde Tiko adıyla faaliyet göstermeye devam ediyor. Ana Villanueva, Can Günay, Paco Sahuquillo ve Sina Afra tarafından İspanya'da kurulan Tiko, tüm mülk satma sürecini basitleştiriyor ve sayısallaştırıyor. Bir satış için 3-5 ay beklemek yerine, anlaşmayı 3-7 gün içinde Tiko'yla kapatmak mümkün oluyor. Madrid'de satılan tüm mülklerin yüzde 9'unun bir emlakçıya gitmeden önce Tiko'ya geldiğinin de altını çizelim.

The Europas'ın daha önce öne çıkardığı girişimler arasında ise Spotify, Transferwise, Soundcloud ve Babylon Health gibi isimler yer alıyor. Bu şirketlerin şu anda milyar dolarlar kazandığını söyleyebiliriz. Ödülleri kazananlar ise Reuters, Bloomberg, VentureBeat, Forbes, Tech.eu, CNET, Techcrunch gibi önemli kaynaklarda kendilerine yer bulmaya devam ediyorlar.

Kazananlar 25 Haziran 2020 günü gerçekleştirilecek online ödül töreninde açıklanacak. Ödül töreninin yanı sıra girişimler ve girişimciler için online atölyeler de düzenlenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.