Kişiselleştirilmiş finansman uygulamalarının bankalarla iş birliğinde olması bekleniyor

Müşterilerin verilerine göre öneriler sunmak bankacılıkta da öne çıkan konulardan - bunun için açık bankacılık uygulamaları öne çıkmakla birlikte bankaların uygulamalarına entegre edilmesi kullanım ve güveni sağlamak için önemli.
Kişiselleştirilmiş finansman uygulamalarının bankalarla iş birliğinde olması bekleniyor

Kişisel finansman araçları bankaların kişiselleştirilmiş müşteri deneyimi ile hem geliri artırmak hem de müşteriyi elde tutmak konusunda kullandıkları yöntemlerden. Geleneksel bankaların geleceği olarak düşünülen kişisel finansman uygulamaları açık bankacılık ile hız kazanmaya başlamakla birlikte bu araçları müşteriye daha uygun hale getirmek için finansal tavsiyelerin müşterilerin ihtiyacına göre tasarlanması, kullanıcı deneyimini geliştirerek bütçe hareketlerinin daha yakından takip edilmesi ve kullanıcının tüm hesaplarına istediği yerden erişmesini sağlaması bekleniyor.

Yapay zeka, öngörülebilir analitik, otomasyon ve regülatif değişiklikler ile müşteriler, finansal verilerini farklı uygulamalara emanet edebiliyor. Bu konuda çoğunluk hala ikna olmamakla birlikte müşterilerin bu uygulamaları daha yoğun kullanması, kolaylıkları fark etmesi ve yararını görmesi ile birlikte kişisel finansman araçlarını daha çok görebiliriz. Özellikle bankaların kendi uygulamalarına entegre edilecek üçüncü parti araçlar, müşteri güvenini sağlamak ve kullanımı artırmak konusunda müşteri eğiterek banka ile ilişkiyi de güçlendirebilir.  

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.