Cloud gaming'de farklılaşmak için operatör ve teknoloji şirketlerinin iş birliği daha sık görülebilir

Oyun oynayarak vakit geçirmek özellikle salgınla birlikte yükseldi. 5G ile birlikte daha çok para harcanması beklenen cloud gaming pazarında operatörlerin teknoloji şirketleriyle ortaklıklarını daha çok duyabiliriz.
Cloud gaming'de farklılaşmak için operatör ve teknoloji şirketlerinin iş birliği daha sık görülebilir

Yeni oyunlar için konsollar dahil donanım ihtiyacı ABD'de geçen senenin Nisan ayına göre %163 artarak 420 milyon $'a geldi. NPD Group tarafından yayınlanan rapora göre salgın sırasında oyun oynama alışkanlığının artması ile satışlar da paralel olarak yükselmiş görünüyor. Verizon'un da Nisan ortalarında yayınladığı sonuçlara göre salgın öncesine göre oyun trafiği %71 oranında yükselmiş. 

Stream edilen oyunların önümüzdeki 5 sene içinde yaklaşık 15 milyar $ gibi bir pazar büyüklüğüne ulaşması bekleniyor. Salgınla birlikte daha çok oyun oynama ivmeyi artırmakla birlikte pazar için zaten hızlı büyüme öngörüsü söz konusuydu. 5G ile streaming deneyiminin artması, bu sayede daha çok oyuncu, daha yüksek kotalı paketler ve oyun çeşitliliği beklenmekteydi. Pay TV bundle'ları, sabit internet paketlerine oyun kotalarının dahil edilmesi, mobil internette ise yeni dijital deneyim ile müşterinin ulaşabileceği yeni mecralar özellikle mobil operatörler için yeni fırsatlar oluşturmakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.