Amazon, filosuna 12 yeni kargo uçağı ekledi

Uçaklardan birini teslim alan Amazon, diğer 12 uçağı da 2021'de teslim alacağını belirtti.
Amazon, filosuna 12 yeni kargo uçağı ekledi

Amazon, dün yaptığı açıklamada filosuna 12 yeni uçak eklediğini söyledi. Uçaklardan birini teslim alan Amazon, diğer 12 uçağı da 2021'de teslim alacağını belirtti. ATSG ek uçakları sigortalayacak, kiralayacak ve personelini görevlendirecek. Amazon, kurum içi uçak filosunu uçurmak için ATSG, Atlas Air ve en son Sun Country ile birlikte çalışıyor.

Amazon Global Air başkan yardımcısı Sarah Rhoads yaptığı açıklamada, Amazon Air'in hem mevcut ortamda hem de ötesinde hızlı teslimat sağlamak için kritik öneme sahip olduğunu söyledi. 

Amazon, hava kargo operasyonlarını 2014 yılında şirket içinde yapmaya başladı. DePaul University araştırmacıları, 22 Mayıs politika özetinde Amazon'un önümüzdeki yedi ila sekiz yıl içinde yaklaşık 200 uçakla hizmet vermeye hazır olduğu sonucuna vardı. Bu da Amazon'u 77 uçağa sahip DHL ve 104'e sahip Korean Air Cargo gibi büyük kargo oyuncularından daha büyük yapacak diyebiliriz. Yine de 679 uçağı olan UPS'in veya 564 uçağı olan FedEx'in çok gerisinde kalacak.

Şu anda Amazon, ABD'de FedEx, UPS ve The United States Postal Service'in arkasındaki dördüncü büyük nakliye şirketi. Geçen yıl küresel olarak 3,5 milyar paket teslim etti ve 3,9 milyar paket teslim eden FedEx', 5,5 milyar paket teslim eden UPS'e ve 6,2 milyar paket teslim eden USPSe yaklaştı.

Amazon'un hızla büyüyen taşıma filosu sadece Prime paketlerini taşımak için tasarlanmadı. Aksine, giderek daha fazla Amazon dışı paket taşımaya başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.