Trianglify: Algotritma eşliğinde düşük poligon görseller üretin

Trianglify, stok görsel yerine algoritma tarafından kişiselleştirişmiş görsel alternatifleri sunuyor.
Trianglify: Algotritma eşliğinde düşük poligon görseller üretin

Tasarım aracı Trianglify, oluşturduğu algotritma ile düşük poligon görseller üretmenizi sağlıyor. Ürettiğiniz görselleri, kişisel blogunuzdan sosyal medya gönderilerinize ve hatta web sitesi projelerinize kadar pek çok alanda kullanabiliyorsunuz. Stok görsel yerine kişiselleştirişmiş görsel alternatifi arayanlar için Trianglify'ın biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebiliriz. 

Yazılım Mühendisi ve tasarımcı olan Quinn Rohlf tarafından hayata geçirilen proje, kullanıcılara stok görseller gibi statik bir yapı sunmak yerine bir algoritmanın rastgele görseller oluşturmasını sağlıyor. Böylece başka projelerde kullanılan görselleri markanıza uyarlamakla vakit kaybetmiyorsunuz. Daha da önemlisi hali hazırda marka renklerinize uyumlu ve stok görsellerden ayrışan görselleri kullanma şansına erişiyorsunuz. 

Bu arada Trianglify'daki görsellerin daha önce Moe Amaya'nın Cool Backgrounds projesinde de kullanıldığını belirtelim. Zira Cool Backgrounds, arka planda Quinn Rohlf'un görsel kütüphanesinde faydalanıyordu. Rohlf, Trianglify'ı aslında kendi projelerinde kullanabileceği eşsiz görseller oluşturmak için tasarladığını belirtiyor. 

Son kullanıcılara açılan sitenin kullanımı ise oldukça kolay. Siteye giriş yaptığınızda, herhangi bir bilgi girmenize gerek kalmadan doğrudan paneli görüntüleyebiliyorsunuz. Panelde, görsel boyutlarını girebiliyor ve sunulan seçeneklere göre renklendirme biçimini değiştirebiliyorsunuz. Buna göre görseliniz daha parlak olabileceği gibi gölge ağırlıklı da olabiliyor. 

Aynı şekilde sunulan ayarlar üzerinden desen yoğunluğunu arttırıp azaltabilirken, üçgenlerin varyasyonlarıyla da oynayabiliyorsunuz. Hücre boyutlarını da değiştirerek, görselde yer alan hücrelerin az ya da çok olmasını sağlayabiliyorsunuz. Eğer arzu ederseniz, algoritmanın tüm bu ayarları rastgele bir şekilde renk paletlerine uygulayabileceğini de ekleyelim. 

Trianglify, panelde hazır renk paletleri de sunuyor. Bu paletler arasında marka kimliğinizle uyuşanlar var ise bence hazır paletlere bir şans verebilirsiniz. Paletleri teker teker seçebileceğiniz gibi karışık önizleme seçeneğiyle de farklı paletlere göz atabilirsiniz. Eğer paletler size uygun değilse, hazır paletlere renkler ekleyip çıkararak kendi paletlerinizi de oluşturmanız mümkün. 

Oluşturduğunuz görseli, ücretsiz olarak önizleme boyutunda indirebileceğinizi söyleyelim. Aynı şekilde sitede, görseli başka platformlarda paylaşmanız için bağlantı seçeneği de sunuyor. Ancak görseli büyük SVG veya PNG dosyası olarak indirmek için 4 dolar ödemeniz gerekiyor. Ödemeler Stripe altyapısıyla alınıyor.

Trianglify, ABD'de yaşayan biri için kısa zaman küçük gelirlerle büyüme kaydedebilecek bir yan iş olarak kabul görebilir. Ancak kur farkını göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye kullanıcılarının telifsiz arka plan görsellerini ya da açık kaynak kütüphanelerini tercih edebileceğini söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.