Nike'ı retweetleyen Adidas rekabeti başka bir noktaya taşıdı

Adidas "Ancak birlikte ileri gidebiliriz. Ancak birlikte değişim yaratabiliriz." metniyle Nike'ın tweetini alıntıladı. 
Nike'ı retweetleyen Adidas rekabeti başka bir noktaya taşıdı

Afro-amerika kökenli George Floyd'un bir polis memuru tarafından öldürülmesinin ardından, olayın yaşandığı Minneapolis başta olmak üzere farklı eyaletlerde de ayaklanmalar yaşanıyor. ABD'de yıllardır süregelen ayrımcılık ve ırkçi polis şiddetine karşı ayaklanan halk, bir yandan da sosyal ağlar ve medya üzerinden söylemlerini güçlendiriyor. 

Yaşanan bu olayların ardından Nike dün twitter ve diğer sosyal ağlarda paylaştığı paylaştığı bir içerik ile ırkçılığa son verilmesi gerektiğini vurgulamıştı. #UntilWeAllWin hashtagi ve  "Hepimiz bu değişimin bir parçası olalım " metni ile paylaşılan videoda Nike, "Just do it" (Sadece yap.) sloganını "Bir kez olsun, yapma" ile değiştirmişti. 

https://mobile.twitter.com/Nike/status/1266502116463370241

Adidas ise Nike'ın tweetini retweetleyerek sessizliğini bozdu. "Ancak birlikte ileri gidebiliriz. Ancak birlikte değişim yaratabiliriz." metniyle tweeti alıntıladı. 

https://mobile.twitter.com/adidas/status/1266594990559379457

ABD'deki ırkçılığa markalardan da ses gelmiş olması dikkate değer. Aynı zamanda Adidas'ın böyle bir dönemde rekabeti bir kenara bırakarak Nike'ın mesajına arka çıkması da değerli. Önümüzdeki günlerde birçok markanın bu konuda içerik yayınlaması olası. Zira Başkan Trump'ın kutuplaştırıcı tavrı devam ederken, yakın zamanda ABD'de suların durulmayacağını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.