SpaceX, ilk insanlı uçuş denemesi için fırlatmaya hazırlanıyor [Canlı Yayın]

SpaceX tarihe geçecek görevi için geri sayıma başlamış durumda. SpaceX'in uzaya insan göndereceği uçuş YouTube'da canlı olarak yayınlanıyor.
SpaceX, ilk insanlı uçuş denemesi için fırlatmaya hazırlanıyor [Canlı Yayın]

SpaceX'in tarihe geçecek olan uçuşuyla birlikte, SpaceX ilk kez uzaya insanlı bir uçuş gerçekleştirmeye hazırlanıyor. NASA astronotları Bob Behnken ve Doug Hurley'in SpaceX'in kapsülünde yer aldığı uçuş görevi, insanoğluğunun ve SpaceX'in Ay ve Mars'a gitme görevleri için ilk adım olma özelliğini taşıyor.

SpaceX Crew Dragon Demo-2 fırlatmasının bir diğer özelliği ise ABD'den yıllar sonra gerçekleştirilen ilk fırlatma olması. Hatırlayacağınız üzere bu uçuş 27 Mayıs için planlanmış ancak o gün yaşanan hava muhalefeti sebebiyle Cumartesi gününe ertelenmişti.

Twitter üzerinden günlerdir gündemde yeri meşgul eden #LaunchAmerica etiketi ise en çok konuşulanlar arasında yer alıyor. Fırlatmanın gerçekleşmesiyle de birlikte toplamda anlık olarak 200 bine yakın tweet atılıyor.

Bu yazı yayınlandığı ve fırlatmaya çok az bir süre kala şu anda sadece YouTube üzerinden 3 milyona yakın kişi canlı yayını izliyor. Canlı yayını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.