Açık unutulan sekmeleri arşivleyen eklenti: Lesstabs

Lesstabs adlı Chrome eklentisi, kullanılmayan sekmeleri arşivliyor ve daha sonra gösterilmek üzere kullanıcı için depoluyor.
Açık unutulan sekmeleri arşivleyen eklenti: Lesstabs

Yoğun zamanlarımızda birden çok sekmeyi aynı anda kullanıyoruz ve bu sekmeleri kaybetmemek için farklı yöntemler geliştiriyoruz. Kimi zaman araya başka işler girdiğinde açık unuttuğumuz, ancak daha sonra ilgimizi çekebilecek sekmeler çeşitli nedenlerle kapanabiliyor ve o sekmeyi yeniden bulmak için ciddi bir geçmiş taraması yapmak durumunda kalıyoruz. Lesstabs adlı Chrome eklentisi ise kullanılmayan sekmeleri arşivliyor ve daha sonra gösterilmek üzere kullanıcı için depoluyor.

Uygulamayı kullanmak için Google Chrome Store'daki uzantıyı tarayıcınıza indirmeniz yeterli oluyor. Sizden herhangi bir üyelik oluşturmanız beklenmiyor ya da bir aktivasyona gerek duyulmuyor. Lesstabs'in çalışması için eklentiye 24 saat tanımanız gerekiyor, zira kullanmadığınız sekmeler 24 saat içinde arşivlenmeye başlıyor. Böylelikle her gün arşivinizde daha fazla sekme birikiyor ve ilerleyen zamanda Lesstabs, "sekme kütüphanesi" görevi görmeye başlıyor. İlginizi çekmeyen sekmeleri ise arşivden kaldırabiliyorsunuz.

Lesstabs, sekmeleri bulmakta zorlananlar ve işe yarar içerikleri kaybedenler için oldukça elverişli bir uzantı. Ancak eklenti açık olduğu sürede tarayıcınızın başlangıç sayfası da Lesstabs oluyor, bu da kullanıcı için can sıkıcı bir durum olabiliyor. Ancak Lesstabs'in işlevselliği göz önünde bulundurulduğunda birçok kişi için bu durum sorun yaratmayacaktır.

Uygulamanın en güzel yanlarından biri de oldukça sade bir tasarıma sahip olması, zira aradığınızı anında bulabiliyorsunuz. Ancak belki ilerleyen dönemde içerikleri kategorize etme özelliği de gelirse Lesstabs çok daha kullanışlı bir uygulama olacaktır. Lesstabs'i buradan indirip deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.