Facebook, temmuzda ofisini açacak ama 4 kişiden 1'i gelecek

Facebook, toplantı odasındaki çalışan sayısına sınırlama getiriyor, kişilerin çalışma alanlarının arasına en az 6 metre konulacağını belirtiyor.
Facebook, temmuzda ofisini açacak ama 4 kişiden 1'i gelecek

Corona virüs salgını ile bir süredir kapalı olan ofisler de yeniden açılma planları yapıyor. Kimi şirket evden çalışmayı kalıcı hale getirirken, bazı şirketler de geri dönüşler için ekstra hazırlıklar yapmaya başladı. Facebook da çalışma konusunda ofislerinde yen düzenlemeler yapan şirketlerden biri. Ofislerinin kapısını 6 Temmuz'da yeniden açmayı planlayan teknoloji devi, bazı Facebook ofislerinin yalnızca yüzde 25 kapasitede olsa da çalışanlar için yeniden açılacağını belirtti.

Facebook ofislerinde neler değişiyor?

Facebook, toplantı odasındaki çalışan sayısına sınırlama getiriyor, kişilerin çalışma alanlarının arasına en az 6 metre konulacağını belirtiyor. Ayrıca şirkette büfe tarzı kafeterya yerine hızlıca atıştırmaya imkan sağlayan yiyecek seçenekleri sunulacak. Çalışanlar için spor salonları kapatılacak, dışarıdan ziyaretçi kabul edilmeyecek. Sosyal mesafe sağlayamayan çalışanlar için maske kullanımı zorunlu tutulacak, hatta bazı ofislerde tüm çalışanlar için maske zorunlu olacak. Çalışanların ofis servisleri de sosyal mesafe gözetilecek şekilde düzenlenecek.

Facebook, çalışanlarından 6 Mart'ta evden çalışmaya başlamalarını istedi. Şirketin yılın en büyük etkinliği olan F8 Geliştirici Konferansı'nı iptal etti ve Austin Teksas'taki SXSW'dan çekildi. Facebook, o zamandan beri tüm büyük yüz yüze etkinliklerini Haziran 2021'e kadar iptal etti ve çalışanlara 2020'nin geri kalanında uzaktan çalışmaya devam edebileceklerini söyledi.

Bu ayın başlarında Facebook, 6 Temmuz'da ofislerini yeniden açmaya başlayacağını söyledi. Ancak bu tarihte iş başı yapacak olan ekibin donanım ve operasyon gibi bölümlerde çalışan kişilerden oluşacağını söylemek mümkün. Zira şirket pozisyonu uzaktan çalışmaya uygun olan kişiler için yıl sonuna kadar evden çalışma planından da vazgeçmiş görünmüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.