Yemek siparişi oyuncularındaki birleşmelerde yeni iş modeli nasıl olacak?

Dışarıda yeme sıklığının azaldığı, restoranların zorluklar yaşadığı son dönemde yemek siparişi şirketlerinde de hareketlenme görülmekte.
Yemek siparişi oyuncularındaki birleşmelerde yeni iş modeli nasıl olacak?

UberEats'in Grubhub'ı alacağı ile ilgili konuşmaların başlaması ile sektördeki rekabetin nasıl değişeceği de konuşulmaya başladı. Yemek siparişlerindeki oyuncuların bir şekilde birleşeceği önceden tahmin edilmekle birlikte iş modelinin nasıl yürütüleceği de - özellikle son gelişmelerden sonra - daha çok merak konusu haline geldi. New York'ta siparişlere getirilen %15'lik geçici komisyon ile diğer ücretlerle birlikte yemek teslimatı modelinden nasıl gelir elde edileceği konuşulmakta. 

Yemek siparişi şirketlerinin rekabet dolayısıyla özellikle ABD'de pazarlama aktivitelerine yüklü bütçeler ayırdığını biliyoruz. Salgınla birlikte alınan önlemlerle birlikte artan harcamalara sendikalar ve çalışanlar ile restoranlardan alınan komisyonlarla ilgili konular eklendiğinde çok sakin bir ortamdan söz etmek mümkün değil. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.