Belirsizlik yüzünden yeni bir tur yaptığını belirten Brex, 150 milyon dolar yatırım aldı

Girişimciler için kurumsal kredi kartı ve bankacılık girişimi Brex, 150 milyon dolar daha yatırım alarak üçüncü yaşında değerlemesini 3 milyar dolara çıkardı.
Belirsizlik yüzünden yeni bir tur yaptığını belirten Brex, 150 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli fintech girişimi Brex, 150 milyon dolar yeni yatırım aldığını duyurdu. Girişimler için kurumsal kredi kartları çıkartmayı amaçlayan Brex, girişimlere hizmet veren önemli bir fintech girişimi. Özellikle küçük ve orta ölçekteki işletmelere olan ilginin arttığı bu son zaman diliminde, Brex yeni yatırımı da Covid-19 etkisinden çıkarak, rahat bir nefes almak amacıyla aldığını belirtiyor.

Şirketin kurucu ortağı Henrique Dubugras'ın demeçleri de oldukça dikkat çekici. Zira Dubugras, içerisinde olduğumuz dönemde yatırımların da "Covid-19 şartlarına" göre geldiğinin altını çiziyor. Her ne kadar pazarlık aşamasında kendilerinin bu ortam şartlarından uzak tutmaya çalışsallar da, belirsizlik yüzünden bu yeni yatırım turunda karar aldıklarını ve kendilerini bir şekilde güvence altına aldıklarını dile getiriyor. Aynı zamanda ekosistemle de ilgili yorum yapan CEO, içinde bulunduğumuz dönemde bazı girişimcilerin bu karanlık dönemi atlatmak adına ihtiyaçları duydukları fonu elde etmek için daha düşük değerlemeleri kabul etmeleri, indirim yapmaları ve hatta garip ödeme planlarını dahi kabul etmek zorunda olduklarını dile getiriyor. Bir diğer çıkış yolunun ise, büyük riskli borçlar almak olabileceğini belirtiyor.

3 yaşındaki girişimin aldığı ek 150 milyon dolar yatırım, şirketin hali hazırdaki yatırımcısı Lone Pine Capital'dan geldi. Bu nakit enjektesiyle birlikte, şirketin değerlemesi de 3 milyar doları aşmış oldu. Şirketin kurucu ortaklarından ve CEO'su olan Henrique Dubugras, aldıkları yatırımla birlikte halka arz planları yaptıklarını da duyurdu. Kısacası girişim için yakın zamanda bir IPO da gözlemleyebiliriz.

Brex'in en önemli özelliklerinden birisi ise güçlü işbirlikleri ve kampanyaları. Brex'in yakamak istediği kitle, girişimler ve girişimlerin kullandığı servislerle ilgili güzel kampanyalar yapıyor. Girişimciler, Brex kredi kartlarıyla yaptığı harcamalarda çeşitli indirimler kazanabiliyor. Brex'in kampanya yaptığı şirketler arasında Amazon Web Services, Slack, Zoom, Doordash, Google Ads, Dropbox, Indeed, Zendesk ve daha pek çok girişimin kaçınılmaz olarak kullandığı araçlar yer alıyor.

Hatırlayacağınız üzere daha önce Brex, ilk yatırım görüşmelerini yaptığı ve kendileri açısından manevi değeri olan ancak sonrasında kapatılan South Park Cafe adlı kafeyi satın almış ve kafeyi kapatılmaktan kurtararak yeniden açmıştı. Sonrasında da girişimcilere, daha doğrusu Brex kredi kartı kullanan herkese indirim uygulamaya başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.