iOS 14 ile gelecek AR uygulaması Gobi, Apple tasarımlı QR kodları okuyabilecek

Apple, kendi standartlarına uygun QR kodları üretme konusunda attığı adımlar, iOS 14 ile gün yüzüne çıkacak. Özel QR kodlar, AR uygulaması Gobi aracılığıyla okutulacak.
iOS 14 ile gelecek AR uygulaması Gobi, Apple tasarımlı QR kodları okuyabilecek

Apple'ın muhtemelen online olarak gerçekleştireceği ve 22 Haziran'da düzenleyeceği WWDC 2020 etkinliğinde tanıtılması beklenen iOS 14 ile ilgili bazı haber sızıntıları gerçekleşmeye başladı.

Apple'ın yeni AR uygulaması Gobi, hem klasik QR kodları hem de bu yeni silindir şeklinde özel tasarımlı yeni nesil QR kodlarını okuyabilir bir uygulama olacak. iOS 14 ile birlikte gelecek bu uygulama, 

Bu yılın sonunda iPhone ve iPad'lerimize yükleyeceğimizi tahmin ettiğimiz iOS 14 işletim sistemi, Apple markasını üstünde taşıyan ve oldukça renkli yeni bir formatta QR kodlarını karşımıza çıkartıyor. Ayrıca sızan görsellerde, Apple'ın bu QR kodlar aracılığıyla yaptığı Starbucks işbirliği de ilk kez gün yüzüne çıktı. Sızan görsellerde QR logosunun içerisinde Starbucks logosu yer alıyor ve bu işbirliğini Apple, Starbucks ile test edecek.

Ayrıca iOS 14 ile birlikte Find My uygulamasına da yeni AR özellikler ekleneceği ortaya çıktı. Bu sızıntıların kaynağı ise iOS 14'ün kaynak dosyalarından sızdırılan ve göze çarpan bazı ilk detaylar oldu. Yeni Find My uygulaması ses ve haptik teknoloji öğelerini kullanarak cihazlarınızın yerini bulmanızı sağlayacak.

Haberi sızdıran eski TechCrunch yazarı Josh Constine'in sızdırdığı ve yayınladığı videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.