Fintech ve banka iş birliklerinin artması için nasıl yollar izlenebilir?

Fintech'lerin bankalarla ortaklıklarda yaşadığı sıkıntılarla birlikte olumlu örnekleri de sıklıkla görmekteyiz. İş birliklerinin artması salgın sonrası dönemde de iki tarafın da inovasyon kapasitesini artıracak yollar sunabilir.
Fintech ve banka iş birliklerinin artması için nasıl yollar izlenebilir?

Fintech'lerin büyümesini hızlandırması için bankalarla iş birliğinin önemli olduğundan uzun süredir bahsediliyor. Karşılıklı olumlu çıkar elde edilebilecek banka - fintech ortaklıkları, fintech'ler açısından yatırımları hızlandırıp daha geniş müşteri bazına ulaşmayı sağlarken bankalarınsa süreçlerini kolaylaştırmak ve daha inovatif adımlar atmalarına olanak verecek hareket alanları yaratmakta. Bununla birlikte fintech'ler hala operasyonlarının skalasını genişletmek için yeterli fonlara sahip olmadıklarını, şirket kültürü ve iş yapış şekli açısından da bankalarla yakın çalışamadıklarını belirtmekte.

Karar verme aşamaları ve proje uygulamalarındaki farklılıklar fintech'lerin bankalarla çalışmasını zorlaştırmakta. Fintech'lerin daha düz bir yapıda hızlı karar verebilmesi, farklı ekiplerle agile süreç yapılarına karşılık bankalarda çok katmanlı onay mekanizmalarının bulunması ve büyük yapılarda çalışılması ortaklıkların çok duyulmamasındaki öncelikli nedenlerden. Bununla birlikte regülatif açıdan yakından takip edilen bankaların fintech'ler tarafından geliştirilen ürünlerin hızlıca adapte etmesi de zaman alan konulardan. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.