Adidas Uncancelled Cup ilk turda 1 milyon izlenmeye ulaştı

Adidas'ın canlı yayın online futbol turnuvası Uncancelled Cup, maç başına ortalama 25 bin izlenme ile ilk turda 1 milyon izlenmeye ulaştı. Markanın Instagram takipçi sayısında bir haftada %6, site trafiğinde %65 artış yaşandı
Adidas Uncancelled Cup ilk turda 1 milyon izlenmeye ulaştı

Covid-19 salgınıyla birlikte  tüm spor etkinliklerinin iptal edilirken Adidas, canlı yayın online futbol turnuvası olan Uncancelled Cup’ı başlattı. Canlı olarak yayınlanan maçlar, ilk tur sona erdiğinde toplamda 1 milyon izlenmeye ulaştı.

Her bir maçın ortalama 25 bin izlenme elde ettiğini belirtelim. Bu noktada canlı yayınların, Türkiye Süper Ligi 2019-20 futbol sezonundaki ortalama stadyum izleyici katılımının iki katı performans gösterdiğini söylemek mümkün.

Uzun izlenme süreleriyle de dikkat çeken maçlar, dijital dünyanın izlenme oranlarının üzerinde bir performans gösterdi. Maçların 20 - 40 dakikalık ortalama sürelerde ilgiyle takip edildiğini ekleyelim. İlk turlar tamamlanana kadar toplamda 25 saat canlı yayın yapıldı.

Yürütülen kampanyanın etkisiyle Adidas'ın Instagram takipçi sayısında bir haftada %6 artış görüldü. Bunun yanı sıra markanın site trafiği de %65 arttı. Turnuvanın oynandığı ilk tur boyunca, adidas marka arama hacminin, 800 binin üzerine çıkarak Black Friday dönemlerindeki gibi ivme gösterdiğini belirtmekte fayda var.

PlayStation üzerinden FIFA20 oynayarak hem futbolcuların hem de ünlülerin evlerinden katıldığı turnuva, Avrupa Şampiyonası konseptinde 2 tur olarak 5-19 Mayıs tarihlerinde düzenleniyor. Turnuva, 19 Mayıs’ta konserlerin de yer aldığı özel bir final programıyla sona erecek.

Adidas'tan Espor içeriklerine yeni yaklaşım 

Bu arada Adidas'ın espor dünyasına yenilikler getirdiğini de belirtelim. Yapılan ar-ge çalışmalarıyla birlikte; adidas aynı anda birden çok noktadan yayını alan ve bu yayını observer mode olmadan playstation’dan alınan görüntü ile birleştirip yayınlayabilen bir platform oluşturdu.

Böylece oyuncuların konsolu üzerinden alınan ana oyun görüntüsüne, Skype üzerinden alınan oyuncu, yorumcu ve sunucu görüntüleri de eklenerek canlı yayına dahil edildi.

Ayrıca Uncancelledcup.com sitesi üzerine yerleştirilen kodlar ile, maç bazında hangi maçın seyredildiği ve buna benzer veriler e-ticaret sitesi adidas.com.tr ile de entegre edildi. Bu sayede kullanıcılar e-ticaret sitesine geldiğinde doğrudan ilgilenebilecekleri ürüne yönlendirildiler.

Turnuvaya katılan isimler arasında Acun Ilıcalı, Oğuzhan Koç, Eser Yenerler, Lukas Podolski, İrfan Can Kahveci, Celil Nalçakan, Olgun Toker, Yusuf Çim, Bedirhan Soral, Ahmet Dursun ve İbrahim Yattara gibi ünlü isimler ve futbolculardan oluşan 24 kişilik grup yer aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.